Orosz válaszlépés: létfontosságú katonai központot foglalhatnak el a napokban

2024. augusztus 17. 19:24

A lakosokat evakuálásra szólították fel, mivel az orosz erők gyorsan közelednek a város külterületeihez.

2024. augusztus 17. 19:24

Nyitókép: Roman PILIPEY / AFP

A konfliktus legutóbbi eszkalációjában az orosz erők közelednek Pokrovszkhoz, Kelet-Ukrajna egyik létfontosságú katonai központjához Pokrovszk, bár nem egy nagyváros, és a háború előtti lakossága körülbelül 60 000 fő, kulcsfontosságú szerepet játszik az ukrán hadsereg számára – írta meg a CNN. Stratégiai fekvése alapvető fontosságú hozzáférést biztosít Kosztjanityivkához, egy másik kulcsfontosságú katonai központhoz. Az ukrán erők a két várost összekötő útra támaszkodnak a frontvonalak utánpótlásában és a sebesültek Dnyipro felé történő evakuálásában.

Szerhij Dobriak, Pokrovszk város katonai közigazgatásának vezetője csütörtökön éles figyelmeztetést adott ki, amelyben a lakosokat evakuálásra szólította fel, mivel az orosz erők gyorsan közelednek a város külvárosához. 

Dobriak szerint a helyzet egyre romlik, az orosz csapatok már alig több mint 10 kilométerre vannak Pokrovszktól.

Az orosz támadások a donyecki régióban nem csökkentek

Annak ellenére, hogy Ukrajna behatolt orosz területre, az orosz offenzíva a donyecki régióban továbbra is töretlen. Az orosz erők arra összpontosítják erőfeszítéseiket, hogy elfoglalják Pokrovszkot, egy kritikus logisztikai és katonai csomópontot, ami része annak a tágabb célnak, hogy átvegyék az ellenőrzést a teljes kelet-ukrajnai Luhanszk és Donyeck régió felett. Pokrovszk esetleges elfoglalása az orosz erők által jelentős, mivel ez előmozdítaná Vlagyimir Putyin elnök azon célját, hogy megszilárdítsa az ellenőrzést Kelet-Ukrajna felett. A négy kulcsfontosságú ukrán városból álló övben fekvő Kosztantyinivka képezi Ukrajna védelmének gerincét a régióban.

Szerhij Cehotszkij, az ukrán 59. különálló motorizált gyalogsági dandár tisztje megerősítette, hogy Ukrajna oroszországi behatolásai ellenére az orosz támadások a donyecki régióban nem csökkentek. Beszámolt arról, hogy a harcok éjjel-nappal folynak, és az orosz előrenyomulási kísérletek nem mutatják a megállás jeleit.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. augusztus 21. 21:28
A CNN FOS szerint ez "eszkaláció" (az oroszok részéről)...
Zolotarjov
2024. augusztus 18. 10:07
Na ugye..
B_kanya
2024. augusztus 18. 08:39
scorpicores 2024. augusztus 17. 23:59 "Úgy látszik, a kamu kurszki művelet jó pár elit ukrán elterelő dandárral nem jön be...hiba volt..." Mi több, előtte Katarban tárgyaltak arról, hogy nem támadják egymás energetikáját. A télen majd a maradék fuckrajnában lehet gondolkodni azon, hogy mikor fog nekik a ruszki (vagy kb bárki épeszű) bármiben is hinni.
B_kanya
2024. augusztus 18. 08:36
magyarok2026 2024. augusztus 18. 02:31 "A ruszkinak 10 kilométer másfél év meg 120 ezer ork krumplitápba kerül:DDD" Ilyenkor a hülye gecitolvaj reménykedik, hogy nem szúrom be, hogy a másfél év alatt 120 ezer halott ukrop megérte a két és fél év alatt (az "unknown" kategóriás kamuval együtt) 50e orosz halottat, akiket a BBC-nek talált a Mediazona?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!