Így áltatja magát Zelenszkij és a főparancsnok

2024. szeptember 15. 10:14

Egymás vállát veregetik az ukrán vezetők, de mi lesz a valósággal?

2024. szeptember 15. 10:14
null

Nyitókép: Handout / Ukrainian presidential press-service / AFP

Az  RBC-Ukraina arról ír, hogy ukrán elnök meghallgatta az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Olekszandr Szirszkijnek a jelentését. Volodimir Zelenszkij így nyilatkozott: „Most beszéltem Szirszkij főparancsnokkal. 

Jelentette a frontról, hogy a Donyecki terület kulcsfontosságú, tartjuk a pozíciónkat, 

bármilyen nehéz is. Ahogyan azt előre láthattuk, alapvető érdekünket védjük – a tűzszünetet, a békét. 

Nyomást gyakorlunk Oroszországra, 

és mindent megteszünk, hogy a háborút ott éreztessük, ahonnan Ukrajnába hozták” – magyarázta Zelenszkij a kurszki ukrán művelettel kapcsolatban. 

Mint kiderült, 

Zelenszkij szerint az ukránok orosz, Kurszki területen folytatott hadművelete hatással volt az ukrajnai fronton kialakult helyzetre. Ez minden bizonnyal igaz, csak éppen fordított előjellel, 

mint azt az ukrán elnök próbálja sulykolni. A tények ugyanis azt mutatják, hogy a donyecki ukrán erők az összeomlás szélén vannak, az oroszok már hetek óta érdemi ellenállás nélkül törnek előre.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. szeptember 15. 19:54
"Jelentette a frontról, hogy a Donyecki terület kulcsfontosságú, tartjuk a pozíciónkat," Napi HOHOL frontjelentés (eddig elég megbízhatónak bizonyult) így tartják a pozíciókat: (Megint kilométerek vannak a napi jelentésben.) s of now, the enemy has succeeded in the following areas: - 400 m to Ukrainska (P); - 1 km in the Ukrainian district - to the north-west and 500 m to the south-west; - 300 m between Ukrainian and Hirnyk (P), closer to the latter; - 200 m in the direction of Zhelany 1st (P); - 200 m south-west from Halytsynivka (P); - 400 m towards Zhelany 2nd (P); - 1 km in the hollows west of Nevelskyi (P); - an additional 500 m in the direction and area of Gostro (Kur); - 500 m south-west of Pischany (Kup). Rearguard battles continue in Ukrainska. The city is gradually being lost completely.
edico
2024. szeptember 15. 15:46
Ezek még térképet sem tudnak olvasni.
SzaboGeza
2024. szeptember 15. 15:02
Na már ez is tologatja a nem létező haderőt a térképen!:)
clark
2024. szeptember 15. 13:42
"Ahogyan azt előre láthattuk, alapvető érdekünket védjük – a tűzszünetet, a békét. Nyomást gyakorlunk Oroszországra, és mindent megteszünk, hogy a háborút ott éreztessük, ahonnan Ukrajnába hozták” . Tűzszünet sincs, béke sincs amit védeni lehetne. Miről beszél ez a fószer? Oroszoknál akarják érezeztetni a háborút, de az ukránok már szarrá vannak lőve és tovább nyomorítják őket. Újra kérdezem, miről beszél ez a fószer? Miért hazudozik ekkorákat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!