Kiderült, ezzel büntetné hazánkat Brüsszel

2024. augusztus 09. 20:12

Bóka János különös „összefüggésre” hívta fel a figyelmet.

2024. augusztus 09. 20:12

Getty Images / inatfoto 

Az Európai Bizottság pénteken nyilvánosságra hozta a határon lefolytatott eljáráshoz kötelezően létrehozandó megfelelő kapacitásról szóló végrehajtási határozatát – írta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésében.

„A Magyarország által ellenzett migrációs paktum egyes rendelkezéseinek végrehajtása érdekében Magyarországnak és Olaszországnak az EU külső határain létrehozandó teljes befogadási kapacitásának több mint felét, összesen 15 332 (Magyarországnak 7716, Olaszországnak 8016) férőhelyet kellene állandó jelleggel a határ mentén fenntartania, és a végrehajtás első évében akár 31 464 fő esetén a határon eljárást lefolytatni” – írta.

Az ezt követő években pedig a határon lefolytatott eljárást a teljes befogadási kapacitás akár három-négyszerese erejéig is biztosítani kellene – tette hozzá. „A többi tagállam részesedése messze elmarad ezektől a számoktól.

Mindezt azért, mert a hazánk által megakadályozott illegális belépések száma kimagasló volt az előző években” 

– hívta fel a figyelmet a miniszter.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2024. augusztus 11. 17:39
Lószart mama!
MerivaD
2024. augusztus 11. 07:00
Csak a játék kedvéért tegyük fel, hogy a kerítés miatt az illegális migráns nem tud bejönni Mo-ra. De például Olaszországon keresztül eljuthat akár Németországba is. Azután ott előbb-utóbb letelepedik és eljön Magyarországra, mint uniós állapolgár. Mi értelme van ennek az egésznek?
kékFogúHarald
2024. augusztus 10. 11:02 Szerkesztve
Ha Ti így, Mi így: a Parlament őszi ülésén: 1/ A Magyar törvény felül írja az EU-st 2/ Az összes orosz szankciót - 1990 óta - azonnali hatállyal feloldani 3/ Tőke kiviteli korlátozás (a MO.-on működő külföldi cégek EXTRAprofitját csak a határon belül lehet felhasználni és mozgatni) 4/ Szuverenitásvédelmi Hivatalnak hatósági jogkört 5/ NGO-k felszámolása 6/ VérBírák leváltása
istvanpeter
2024. augusztus 10. 10:45
Brüsszel a háttérhatalmi maffia közvetlen befolyása alatt, már régóta birodalmi fasiszta politikát folytat, amit főleg az erőszakosság, az elnyomás és az önkény ural.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!