Richard Grenell, a korábbi Trump-kormányzat nagykövete támogatja az autonóm övezeteket Ukrajnában

2024. július 16. 19:59

A nemzeti hírszerzés korábbi igazgatója olyan javaslatot tett, amely szembemegy Volodimir Zelenszkij tervével.

2024. július 16. 19:59
null

Nyitókép: Képernyőkép / Bloomberg

A Trump-kormányzat egy korábbi nagykövete, aki egy második ciklusban vezető szerepet tölthetne be, olyan ukrajnai békemegállapodást támogatott, amely szerint Ukrajna megőrizhetné az ország területét, de lehetővé tenné az autonóm zónák létrehozását – adta hírül a Bloomberg

Richard Grenell, aki Donald Trump németországi nagykövete és a nemzeti hírszerzés megbízott igazgatója volt, olyan tervet javasolt, amely Volodimir Zelenszkij elnök ellenállásába ütközne. Az ukrán elnök 2022-ben felszólította az orosz erőket, hogy hagyják el az összes területet, amelyet 2014-ben és a legutóbbi invázió során elfoglaltak.

Az autonóm régiók sok embernek sok mindent jelenthetnek, de ezeket a részleteket ki kell dolgozni” – mondta Grenell hétfőn a Bloomberg News kerekasztal-beszélgetésén. Nem részletezte, de a korábban „autonómként” emlegetett kelet-ukrajnai területek jelenleg vagy az orosz erők, vagy az Oroszország által támogatott szakadárok ellenőrzése alatt állnak, és szinte biztosan így is maradnának.

Grenell azt is mondta, hogy Ukrajnát nem kellene a közeljövőben felvenni a NATO-ba,

annak ellenére, hogy Zelenszkij a katonai szövetséghez való csatlakozást szorgalmazza. Bár Grenell ismételten kijelentette, hogy nem beszél Donald Trump volt elnök nevében, és nem is egyeztet vele erről a kérdésről, de sokan valamely vezető pozícióba várják, ha Trump megnyeri a választást; így ennek értelmében nézetei talán bepillantást engednek abba, hogy Trump milyen megközelítést alkalmazhat, és milyen tanácsokat kaphat majd. 

Megközelítése valószínűleg kedvező fogadtatásra találna a Trump alelnökének választott J. D. Vance szenátornál is, aki arra szólította fel Ukrajnát, hogy védekező stratégiát alkalmazzon és tárgyaljon Oroszországgal. A New York Times-ban az év elején megjelent véleménycikkében Vance azt mondta, hogy továbbra is 

minden olyan javaslatot ellenez, amely szerint az Egyesült Államoknak folytatnia kellene a háború finanszírozását.”

A Joe Biden elnökkel folytatott múlt havi vitája során Trump azt mondta, hogy ha novemberben megnyeri az újraválasztást, akkor a választás napja és a két hónappal későbbi beiktatása között megoldja az ukrajnai konfliktust.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiritmonger
2024. július 16. 23:43
Ez az első lépcső. A vége az, hogy Ukrajna megszűnik a jelenleg ismert formájában. Addig basztatták a medvét, amíg az megunta és odacsapott. És most megy a vonyítás, de már késő.
Atti bá
2024. július 16. 23:21
" Trump-kormányzat nagykövete támogatja az autonóm övezeteket Ukrajnában". Aha. Erre volt idő 2016 és 2020 közt, de erről már lekéstetek amcsik, mivel a lenni vagy nem lenni jön hoholia számára, és remélem erről nem ti fogtok dönteni. Nyomoronckodás jön Trumli alatt is.
Zolotarjov
2024. július 16. 22:57
Na ugye..
konfucius
2024. július 16. 22:22
NEM. Az amerikai tökfejek nem tudják, de mi közelről látjuk, hogy a banderista Ukrajna már a saját önálló államisága előtt jóval is a kisebbségek elnyomásában, leigázásában, terrorizálásában jeleskedett. Elég csak a II. VH alatti németek melletti lelkes harcot vagy az vörös hadsereg részeként az asszonyaink és gyereklányok ellen elkövetett százezres nagyságrendű nemi erőszakot említeni. Ukrajna semmilyen formában nem érdemli meg, hogy önálló, szuverén ország legyen. Nyerjenek az oroszok, nevezzenek ki egy protektort föléjük, de csak miután a hozzájuk nem tartozó népeket és azok őshonos területeit az utolsó ásónyomig visszaadták jogos gazdáiknak. Nem akarok Ukrajnáról hallani a következő ezer évben!!!! Ezt pedig jobb, ha az összes amerikai tökfej megérti, különös tekintettel azok, akik éppen hatalmon vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!