Putyinhoz megy India miniszterelnöke is

2024. július 05. 22:40

Narendra Modi az ukrajnai háború kitörése után először megy Oroszországba.

2024. július 05. 22:40
null

Nyitókép: YouTube

***

Hétfőn hivatalos látogatást tesz Narendra Modi indiai miniszterelnök – a történet különlegessége, hogy erre nem volt példa az orosz-ukrán háború kitörése óta.

Ezt is ajánljuk a témában

Baljós árnyak Indiában: papkirály születik?

A CNN aggódva figyeli, hogyan keni fel magát istenségek képviselőjévé a választások előtt Narenda Modi miniszterelnök, miután felavatott egy lerombolt mecset helyére épült hindu templomot.

Az indiai külpolitika az el nem kötelezett országoké: míg Oroszország nyomott áron szállított olajat és fegyvereket Indiának a Nyugat rosszallása mellett, de a háború és Moszkva Pekinghez való közeledése miatt kissé kihűltek a nyilvánosság előtt ezek a kapcsolatok.

Ugyanakkor nemrég Modi ismét megnyerte a választásokat, így 2019 után újra rászánta magát egy moszkvai útra, s mint az Euractiv cikkében megszólalók mondják, a háború által átalakított kapcsolatokon való továbblépést igyekeznek valamilyen formába önteni.

Ezt is ajánljuk a témában

Miközben Újdelhi elzárkózott attól, hogy kifejezetten elítélje Oroszországot Ukrajna inváziója miatt, és tartózkodott az ENSZ Moszkvát bíráló határozataitól. Ugyanakkor Moszkva és a rivális Peking közötti kapcsolatok elmélyülése Újdelhiben is aggodalmakat keltett.

Eközben az Egyesült Államok és az Európai Unió azzal vádolja Kínát, hogy olyan alkatrészeket és berendezéseket ad el, amelyek megerősítették az orosz hadiipart – a vádakat Peking határozottan tagadja.

Ez az indiai dilemma gyökere, s még számos apróság: például az oroszokkal való rossz kapcsolat nem lökné-e még inkább az oroszokat a kínaiak karjaiba?

Eközben Oroszország részesedése az indiai fegyverimportban jelentősen csökkent az elmúlt években, a tíz évvel ezelőtti kevesebb mint felére százalékos arányban, ugyanis az indiaiak inkább nyugati beszállítókra kezdtek átállni, és ezen csak tovább lökött a háború.

Ami még nagyon megy viszont mindemellett, az az orosz olaj. Az orosz exportlehetőségek szűkülésével a diszkontolajat az indiaiak kezdték felvásárolni, ezzel megmentve az orosz hadigazdaságot, egyszersmind milliárdokat takarítva meg.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­­­k­­­e­­l­d­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­e­x­i­­­ ­p­­­u­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
lajajakab11
2024. július 06. 17:20
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** A mű-cár üzenete: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
pandalala
2024. július 06. 06:43
hetes cikkelyt neki!!!! :-D
Chekke-Faint
2024. július 06. 06:12
Erre az elszigetelődésre még én sem számítottam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!