Az oroszok katonai célpontként tekintenek a Rheinmetall ukrajnai üzemére

2024. július 31. 13:32

Az egyik külügyminisztériumi képviselőjük militarizmussal és háborús nyerészkedéssel is megvádolta a német vállalatot.

2024. július 31. 13:32

Nyitókép illusztráció. Fotó: Thomas Banneyer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Oroszország legitim katonai célpontnak tartja azt a lőszergyártó üzemet, melyet a Rheinmetall Ukrajnában tervez megépíteni – idézte a TASzSz Andrej Nasztaszint, az orosz külügyminisztérium képviselőjét.

Nasztaszin emlékeztetett, hogy július 24-én derült ki, hogy a német hadiipari konszern  megbízást kapott az ukrán kormánytól arra, hogy lőszergyárat építsen a háború sújtotta ország területén. Oroszország pedig minden más hadiipari létesítményhez hasonlóan katonai célpontként tekint erre az üzemre is.

Az orosz képviselő ezután militarizmussal és háborús nyerészkedéssel vádolta meg a német vállalatot

 – írta a lap.

Mint ismert, a Rheinmetall Európa egyik legnagyobb hadiipari vállalata, nem mellékesen elkötelezetten támogatja Ukrajnát. A német cég már legalább egy hadiipari üzemet nyitott az ország területén: ez egyelőre a német páncélozott járművek javításával foglalkozik – ismertette a Portfolio.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2024. július 31. 17:56
És ha ez a gyár egy hegy gyomrában van? A németek a 2.VH. alatt megtanultak föld alá építeni gyárkomplexumokat.
tintapaca
2024. július 31. 17:02
Korábban elhangzott egy félinformáció, hogy Kárpátalján épülne a Rheinmetall üzeme. A Rheinmetall nem fog olyan b eruházásba, amelynek a megsemmisülése biztos.Lehet, hogy Kárpátalja azért lenne biztos hely nekik, mert a jövőben nem fenyegetné orosz rakéta csapás? Az csak akkor elképzelhető, ha Kárpátalja leválik Ukrajnáról. De jó is lenne!
Stingary76
2024. július 31. 15:44 Szerkesztve
Az nem világos, hogy miért Ukrajnában épít lőszer gyárat ez cég? Lényegében munkaerő szinte semmi, képzett munkaerő főleg szinte semmi. A gyár önmagában egy dolog, de emellett kiemelt mennyiségű robbanóanyag tárolást is lehetővé kell tenni a lőszer gyártás kapcsán, az is pluszban veszélyes. Függetlenül attól, hogy azért egy ilyen gyár építése alsó hangon fél év, de legalább 1 év (terület előkészítés, építkezés, eszközök, daruk, munkagépek logisztikája, teherautók tömkelege, folyamatos mozgás több hektáros területen..) az orosz meg idővel úgyis megtudja, hogy hol épül, hol van, és szét fogja lőni, vagy így, úgy. Miért nem Németországban épít lőszer gyárat ez a cég, ahol nincs kitéve ezen problémáknak? Ott van a sok ukrán menekült mint munkaerő. Nem lenne kitéve orosz rakétáknak, nyugiban tudnának lőszert gyártani, ami aztán szállítható az ukránnak. De nem, ők inkább Ukrajnában építenek lőszer gyárat. Érti ezt valaki, hogy miért?
billysparks
2024. július 31. 15:35
Azért az oroszok várják már meg, hogy felépüljön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!