Az Európai Parlament alelnöke azonnal hadat üzent Orbán Viktor patriótáinak

2024. július 10. 10:21

Katarina Barley azt követeli, hogy senki ne működjön együtt az EP harmadik legerősebb frakciójával, mert akkor szabotálná a – szerinte – konstruktív politikát.

2024. július 10. 10:21
Final rally of the SPD for the European elections

Nyitókép: AFP/DPA/Thomas Banneyer

A Patrióták Európáért frakció fontos bizottsági posztokat és több felszólalási időt követel az Európai Parlamentben, ám a zöldek és a szociáldemokraták el akarják szigetelni a jobboldali szövetséget – írja a Die Tageszeitung. A lap információi szerint a baloldali politikusok attól tartanak, hogy az új frakció zavart okozhat az újonnan megválasztott Parlamentben, és fontos uniós jogszabályokat blokkolhat.

A jobboldallal szembeni tűzfalnak szilárdnak kell lennie. Biztosítani kell, hogy senki ne működjön együtt a képviselőivel, ez korlátozza az új frakció lehetőségét, hogy szabotálja a konstruktív politikát

– jelentette ki Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke, aki tehát finoman szólva is különösképpen gondolkodik a demokrácia alapértékeiről. Egyetértett vele Terry Reintke, a Zöldek társelnöke, aki azt mondta, a Patrióták politikusai semmiféle pozíciót nem kaphatnak, mert egyetlen céljuk „Európa blokkolása".

Igaz, ezzel a „demokratikus felfogással" nincsenek egyedül: sajtóhírek szerint Donald Tusk vezetésével néhány tagállam megpróbálja elvenni Magyarországtól az EU soros elnökségét, amiért Orbán Viktor a békemisszió keretében az ukrán, a kínai és a török elnök mellett Vlagyimir Putyinnal is tárgyalt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 279 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kisfalusi
2024. július 16. 14:33
Minden szezonban két fájzert a vállába, szakasznyi migránsnéger-micsodát pedig máshova! (Elárulom, a fájzer előbb tenne kárt benne).
Jolo55
2024. július 10. 21:29
Ez a szarházi Scholz mi a faszt keres itt?
bagyadtsolomon
2024. július 10. 21:12
Szép új balos világ...
Dorset Naga
2024. július 10. 20:29
A demokrácia csimborasszója ez a kurva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!