Orbán Viktor: Beszélnünk kell az elefántról a szobában

2024. szeptember 12. 20:41

Hogyan lehet megvédeni az EU külső határait, ha azokat, akik ezt megteszik, az Európai Bizottság megbünteti? – tette fel a kérdést.

2024. szeptember 12. 20:41
Orbán Viktor

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a közösségi médiában közzétett legutóbbi bejegyzésében célba vette az Európai Unió határvédelemmel kapcsolatos megközelítését, különösen Olaf Scholz német kancellár szigorúbb határellenőrzést szorgalmazó nyilatkozata fényében. Orbán Viktor kiemelte az EU politikájában érzékelt ellentmondást, és megkérdőjelezte, hogy a tagállamok hogyan tudják hatékonyan megvédeni az unió külső határait, ha az Európai Bizottság büntetéssel sújtja azokat, akik lépéseket tesznek a migráció ellenőrzése érdekében. 

Szerinte a szigorúbb határellenőrzésre törekvő országokkal szembeni büntetőintézkedések aláássák az EU kollektív biztonsági erőfeszítéseit.

Scholz szigorúbb határellenőrzésre vonatkozó felhívása az illegális migráció megfékezését célzó politikák elmozdulását vagy megerősítését sugallja, Orbán Viktor kritikája azonban arra utal, hogy a határok hatékony kezelésére irányuló nemzeti erőfeszítések nem kapnak kellő támogatást.

Most, hogy még Scholz kancellár is szigorú határellenőrzésre szólít fel, úgy vélem, beszélnünk kell az elefántról a szobában: hogyan lehet megvédeni az EU külső határait, ha azokat, akik ezt megteszik, az Európai Bizottság megbünteti? #StopMigration”

– írta a miniszterelnök X-bejegyzésében.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2024. szeptember 13. 08:04
Csakhogy ők még ott tartanak, hogy megkérdezik hogy milyen elefántról? Merthogy nem is látják a szobában az elefántot, mivel a fejük már régóta annak a seggében van.
Antifleto
2024. szeptember 13. 05:41
Scholz részéről a migránsok megállítása csak PR akció egyre gyengülő népszerűségének visszaszerzése céljából.
magyarok2026
2024. szeptember 13. 05:18
Ez a kitüntetett orbánpatkány is pont olyan takonygerinc mint a hájnáci bunkerét megáldott pedofil seggturkász buzi meg az összes többi aberrált illibernyák!:DDDDDDDDDDDD Tagadta a bűnösségét a kisgyereket felrúgó karateedző A. Tibor azzal védekezik az ügyészségen, hogy nem akarta bántani a gyereket.
magyarok2026
2024. szeptember 13. 05:18
A hokedlielefántnak megjött az önkritikája?:DDDDDDDDd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!