Lavrov: Az Ukrajnában lévő francia hadsereg „legitim célpont” lenne Oroszországnak

2024. június 08. 10:14

Francia kiképzők már ukrán területen tartózkodnak, hogy kiképezzék a kijevi csapatokat - tette hozzá az orosz külügyminiszter.

2024. június 08. 10:14

Nyitókép: YURI KOCHETKOV / POOL / AFP

Az orosz külügyminiszter afrikai körútja során elutasította az ukrajnai béke- és biztonsági konferenciát is, amelyre júliusban kerül sor Svájcban.

Bármely francia katonai kiképző Ukrajnában „legitim célpont” lenne az orosz fegyveres erők számára 

– mondta Oroszország vezető diplomatája keddi afrikai körútja során.

Szergej Lavrov a Kongói Köztársaság külügyminiszterével, Jean Claude Gakossóval közös sajtótájékoztatón tette a megjegyzéseket. Francia kiképzők már ukrán területen tartózkodnak, hogy kiképezzék a kijevi csapatokat – tette hozzá Lavrov. – írja az Euronews.

Ukrajna legfőbb parancsnoka azt mondta, hogy aláírta a papírokat, amelyek lehetővé teszik francia katonai oktatók bejutását ukrán kiképzőközpontokba

Emmanuel Macron francia elnök azonban a múlt héten azt mondta, hogy nem kommentálja azokat a „pletykákat”, amelyek szerint Franciaországnak katonái vannak Ukrajnában.

Macron hivatala nem kívánta kommentálni Lavrov megjegyzéseit.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ennek a svájci konferenciának nincs értelme

– tette hozzá az orosz külügyminiszter

„Az egyetlen értelme az lehet, hogy megpróbálja megőrizni ezt az oroszellenes blokkot, amely éppen szétesőben van”.

 

 

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obi-wankenobi
2024. június 08. 15:28 Szerkesztve
Az Oroszok helyében én azt mondanám, hogy válasz csapásként az első célpontjaim a következők. Dart ursula von Dart Vader összes rezidenciája és tartózkodási helye. Darth emanulel macron Vader összes rezidenciája és tartózkodási helye. Darth manfred Vader összes rezidenciája és tartózkodási heyle. Darth zelencky Vader összes rezidenciája és tartózkodási helye. Dart biden Vader összes rezidenciája és tartózkodási helye. Palpatin rackefeller összes rezidenciája és tartózkodási helye. Palpatin soros összes rezidenciája és tartózkodási helye. Palpatin rockefeller összes rezidenciája és tartózkodási helye. Szerintem azonnal vége lenne a háborús őrületnek. Az országok területére egyetlen bombát sem kellene pazarolni, csak az imént megjelölt célpontokat kellene jól megszórni.
Lajoss
2024. június 08. 15:02
Mocskos háborús bűnös.A mi Kakadunk nagy barátja…🤮🤮🤮
Kovács Ubul
2024. június 08. 14:43
Ahogy az Ukrajnában tartózkodó musZka hadsereg is legitim célpont Franciaországnak.
B_kanya
2024. június 08. 14:40
Tommaso 2024. június 08. 13:47 "Viszont a ruszkiknak semmi köze ahhoz, hogy egy másik, függetIen országban kik tartózkodnak" A NATO-nak semmi köze ahhoz, hogy a függetlennek elismert Krím, DPR és LPR segítségül hívta az Orosz Föderációt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!