Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A francia elnök nemzetközi koalíciót szeretne katonai kiképzők küldésére Ukrajnába

2024. június 07. 21:43

Emmanuel Macron továbbra is hangsúlyozza, hogy külföldi katonákat küldene Ukrajnába.

2024. június 07. 21:43

Nyitókép: YOAN VALAT / POOL / AFP

 

Ahogy arról csütörtökön a Mandiner beszámolt, Franciaország vadászgépeket fog küldeni Ukrajnába. Pénteken Emmanuel Macron francia elnök azt is bejelentette, hogy szeretne véglegesíteni egy nemzetközi koalíciót olyan országokkal, amelyek készek katonai kiképzőket küldeni Ukrajnába. Macron az országokat nem nevezte meg. 

 Több partnerünk már beleegyezését adta, és a következő napokban véglegesíteni fogjuk a koalíciót” 

– mondta a francia államfő Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel közösen tartott párizsi sajtótájékoztatóján, „legitimnek” minősítve Ukrajna ez irányú kérését. Emmanuel Macron válaszolt Oroszország azon kijelentésére is, amely szerint ezek a kiképzők „legitim célpontok” lesznek. „Kik lennénk mi, ha engednénk Oroszország felhívásainak vagy fenyegetéseinek?” – fogalmazott.

Az elnök arra is ígéretet tett, hogy Franciaország továbbra is támogatni fogja Ukrajnát minden fórumon, mindenekelőtt „európai szinten” annak érdekében, hogy „megpróbálja elérni az uniós csatlakozási tárgyalások tényleges elindítását a hónap végéig.”


(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2024. június 08. 13:28
Egyedül fosol Micron? Azt hiszem az oroszok lerendeznek titeket,hogy tudjátok,hol a helyetek.
nempolitizalok-0
2024. június 08. 12:10 Szerkesztve
A NATO szakértők egy fontos tényt elfelejtenek. A NATO közel sem olyan egységes mint Oroszország. Nem csak a számokat kell összehasonlítani, hanem a motivációkat is. Itt magyarországon nagyon kétlem, hogy valaki akár a TV-jét is lecsavarná ezért az EU-ért, NATO-ért, amerikai érdekekért. Szerintem mások is így vannak ezzel. Ezt az egyes EU-s államok vezetői jól érzik, még Sholz is, aki nem is titkolja, hogy a németek akarata ellenére támadná meg az oroszokat. Egyetlen embert nem találnék pár szervilis libsin kívül (de azok eleve rovarok) aki akár a legkisebb mértékig is szétlövetné Bp-et, vagy Debrecent azért, hogy Pressman, vagy Macron megdicsérje. Itt bizony az oroszok úgy mennének át mint kés a vajban, ahogy szlovákián, ausztrián keresztül is. Még az a motiváció sincs meg, ami 45-ben megvolt, hogy az oroszok magukkal hozzák a bolsevizmust.
Hopszjuliska
2024. június 08. 11:53
Én már tényleg hányingerrel küzdök! Ez a f...sz mindenki másra számít csak nem a franciákra! Kérem ne verje az én f...mal a csalánt!!!!!!
machet
2024. június 08. 11:51
F@szszopók egymást közt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!