Hatalmas csapás érte az iráni nagykövetséget Szíriában, egy magas rangú parancsnok is meghalt

2024. április 01. 20:08

A nagykövet szerint Teherán kemény választ fog adni a feltételezhetően izraeli támadásra.

2024. április 01. 20:08

Legkevesebb nyolc halálos áldozatot követelt hétfőn egy feltehetőleg izraeli légitámadás Damaszkusz nyugati fekvésű, Mazzeh nevű kerületében, ahol az iráni nagykövetség és a konzulátus épülete is található – közölte a dubaji székhelyű al-Hadasz hírcsatorna. A tájékoztatás szerint az iráni diplomáciai képviselet közelében olyan villák találhatók, amelyekben a Damaszkusszal szövetséges iráni vezetés elithadseregének, 

a Forradalmi Gárdájának több katonai tanácsadója tartózkodik rendszeresen. 

Az al-Hadasz arról számolt be, hogy egy izraeli gépről elindított rakéta egy olyan villába csapódott be, amelyben líbiai és palesztin szervezetek képviselőivel szoktak találkozókat tartani iráni tisztségviselők. A SANA szíriai hírügynökség közlése szerint a nagykövetség tőszomszédságában álló konzulátusi részleg épülete teljesen megsemmisült.   

Magas rangú parancsnok is az áldozatok között

Egy libanoni biztonsági forrás a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a légicsapásban életét vesztette Mohammad Reza Zahedi, az iráni Forradalmi Gárda egyik magas rangú parancsnoka. Az SNN iráni hírügynökség időközben megerősítette Zahedi halálát. A Tasznim iráni hírügynökség szerint 

Zahedi dandártábornok volt felelős a Forradalmi Gárda szíriai és libanoni hadműveleteiért. 

Zahedi, aki 2006-tól 2008-ig a gárda szárazföldi erőinek parancsnoka volt, 2007-ben felkerült az ENSZ szankciós listájára Teherán nukleáris programja miatt. Az SNN részletek közlése nélkül azt állította, hogy a támadás célpontjai az iráni konzulátus és az épületrész földszintjén található nagyköveti rezidencia voltak. Az ISNA félhivatalos iráni hírügynökség és az al-Alam iráni hírtelevízió is arról számolt be, hogy sem Hoszein Akbari nagykövet, sem családtagjai nem sebesültek meg a támadásban. A nagykövet a történtekre reagálva kijelentette, hogy Teherán kemény választ fog adni. Az iráni állami televízió közölte, hogy a halottak között több diplomata van.   

(MTI)

 

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty21-6
2024. május 25. 00:54
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­­k­­­e­­l­­d­­ ­a­­­ ­­s­­z­­e­x­i­­ ­­p­u­n­c­­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
0123456789-2
2024. április 02. 13:47
A kutyus nagyon csahol, a karaván halad. Úgy néz ki az egy nem egy, hanem három.
0123456789-2
2024. április 02. 13:19
Gyülekeznek a nemzetiszocialista, rasszista, antiszemita nyilasocskák mint pl. @szeekely, @Tasi János, @Hillary Clinton bázisdemokrata.
0123456789-2
2024. április 02. 13:19
Gyülekeznek a nemzetiszocialista, rasszista, antiszemita nyilasocskák mint pl. @szeekely, @Tasi János, @Hillary Clinton bázisdemokrata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!