Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Franciaország lebukott: sohasem látott üzletet kötött Vlagyimir Putyinnal

2024. április 19. 09:46

Miközben Emmanuel Macron állandóan NATO-katonákat küldene az ukrán frontra, Franciaország brutális összegeket utal az oroszoknak.

2024. április 19. 09:46
null

Nyitókép: AFP/Thibault Camus

Franciaország lett az orosz gáz fő vásárlója az európai országok között – írja a RIA, amely elemző cikket közölt a kontinens adatairól.

Eszerint a franciák csak februárban 322,3 millió euróért vásároltak be Vlagyimir Putyintól, pedig akkor Emmanuel Macron már vígan arról beszélt, hogy NATO-katonákat kellene küldeni az ukrán frontra. Ezt azóta többször is megismételte, a tiltakozások ellenére.

„Azt nem lehet, hogy Franciaország egyfelől azt mondja, keménynek kell lennünk Oroszországgal szemben, másfelől pedig nagy pénzekkel fizeti ki őket” – mondta korábban ezzel kapcsolatban az egyik uniós ország névtelenséget kérő diplomatája. 

A listán egyébként a második helyen áll a tengeri kapcsolattal nem rendelkező Magyarország, de az oroszok kiemelik, harmadával csökkent a vásárlása. Az első három közé még Spanyolország tartozik.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gondolkodó56
2024. május 29. 11:28
Hol vannak a gerinc-szakértők?
Nasi12
2024. április 24. 14:07
Már mondta, hogy nem tetszik neki az ötszörös amerikai baráti gázár.
diodoro3
2024. április 19. 11:53
A szankciók működnek. Ezért vásárol orosz gázt francia ország
iphone-13
2024. április 19. 11:38
Macron egy szarházi szemétláda egy aljas uszigató tetű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!