Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Putyin bemondta fő célját a győzelmét követő sajtótájékoztatón

2024. március 18. 06:01

Az orosz elnök fontos dolgokat fejtegetett.

2024. március 18. 06:01
PUTYIN, Vlagyimir

Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Natalija Kolesznyikova

Új elnöki ciklusa egyik fő céljának a „különleges hadművelet” feladatainak teljesítését nevezte meg Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőre virradó éjjel a moszkvai választási központjában. „Mindenekelőtt a különleges hadművelet keretében kell megoldani a feladatokat, erősíteni kell a védelmi képességeket, 

erősíteni kell a fegyveres erőket Ez nagyon jó ütemben és kiváló minőségben történik”

 – hangoztatta Putyin a Vendégudvarban a háromnapos elnökválasztás befejeződése után megtarott sajtótájékoztatóján.   

Azt mondta, hogy Oroszország jelenleg „az aktív védelem folytatásánál egy kicsit többet tesz” a háborúban. Putyin szerint Moszkvának gondolkodnia kell azon, hogy kivel tárgyaljon majd az ukrajnai békekötésről. Azt hangoztatta, hogy megvannak a feltételek ahhoz, hogy Oroszországot erősebbé, hatékonyabbá tegyék.

Arra 

kérdésre válaszolva, hogy lehetséges-e a konfliktus Oroszország és a NATO között, azt mondta, hogy a mai világban minden lehetséges.

 Hangot adott véleményének, hogy ebben az esetben a világ egy lépésre kerülne a teljes körű harmadik világháborútól, és megjegyezte, hogy meglátása szerint ebben aligha lehet bárki is érdekelt. A nemrégiben börtönében elhunyt Alekszej Navalnij ellenzéki politikussal kapcsolatban bejelentette, hogy nem sokkal 

Navalnij halála előtt beleegyezett abba: az elítéltet cseréljék ki nyugati börtönökben ülő oroszokra. 

Közölte, hogy egyetlen feltétele volt: az, hogy Navanij a csere után ne térjen vissza Oroszországba. A politikus elhunytával kapcsolatban megjegyezte, hogy „ilyen az élet, semmit sem lehet tenni”. 

A Moszkva ellen az ukrán oldalon harcoló orosz alakulatokkal kapcsolatban arra figyelmeztetett, hogy Oroszországban nincsen ugyan halálbüntetés, de minden árulót, aki fegyverrel a kezében szállt szembe a hazájával, azonosítani fognak. „Mindig, most és a jövőben is úgy fogunk bánni ezekkel az emberekkel, mint akik háborús övezetben vannak. Úgy fogjuk tekinteni őket, mint akik fel vannak fegyverezve. Minden bűnüldöző szervet arra utasítunk, hogy 

mindenkit név szerint azonosítsanak, és tegyék meg a megfelelő intézkedéseket azokkal szemben, akik fegyverrel harcolnak Oroszország ellen. 

Nem hagyunk nekik békét. Erről tudniuk kell” – mondta az államfő.   

Putyin a voksok 80 százalékának összesítése alapján 87,15 százalékon áll az orosz Központ Választási Bizottság (CIK) éjfél után közzétett adatai szerint. 

A hivatalban lévő államfő több mint 58 millió szavazatot kapott, ez a legmagasabb szám az orosz elnökválasztások 1991-ben elkezdődött történelmében.

(MTI)

 

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. március 20. 13:51
Gávárít Mászkvá…by mandiner.ru
Józsi6
2024. március 18. 08:56
Putyko nem mondta ki a várva várt szót: Záhonyig.
JohnnyFirpo77
2024. március 18. 08:28
I feel the earth move under my feet 2024. március 18. 06:05 "Putyin bemondta fő célját" Nem lehetne, hogy a Mandinert magyar anyanyelvűek írják? " Majd ha a fidesz a nemzeti oldalhoz fog tartozni, akkor reménykedj.
JohnnyFirpo77
2024. március 18. 08:25 Szerkesztve
Élő Éva 2024. március 18. 08:09 "Macron jól kampányolt." Miért, volt egyáltalán Putyinnak olyan ellenfele, aki még életben volt a választás napján? Oroszországban kampányolni nincs értelme. A cár elvtársnak minek, aki meg ellene kampányol, azt elteszi láb alól. Igazi kipcsak minta ország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!