Vajon mit mond Trump a CPAC-en?

2024. február 21. 20:00

Szerdától tartják Washingtonban az amerikai CPAC-et, a főszereplő Donald Trump. Több izgalmas kérdésre választ kaphatunk.

2024. február 21. 20:00
Donald Trump a 2021-es, orlandói CPAC-en

Szerdátó szombatig tartják Washington mellett az ameikai CPAC-et – A Konzervatív Politikai Akció Konferenciát, amelynek magyar változatát évek óta az Alapjogokért Központ rendezi meg Budapesten.

A rendezvényen olyan személyiségek vesznek részt, mint Donald Trump volt elnök, az ohiói J. D. Vance szenátor, Elise Stefanik New York-i szenátor, Kristi Noem dél-dakotai kormányzó, valamint  volt brit kormányfő Liz Truss – írja a The Hill.

Trump szombaton beszél a CPAC-en, s mivel valószínűleg újra ő lesz a Republikánus Párt elnökjelöltje, ezért különösen is érdekes, hogy mit mond majd. Ráadásul a CPAC egybeesik a dél-karolinai republikánus előválasztással, márpedig Dél-Karolinában volt kormányzó Trump egyetlen, az előválasztáson versenyben maradt ellenfele, Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet.

Ez még inkább érdekesebbé teszi Trump mondanivalóját.

Mivel Trump győzelme eléggé biztosnak tűnik, ezért az is érdekes, hogy 

kit választ alelnök-jelöltjének. 

A potenciális jelöltek közé tartozik Tim Scott dél-karolinai szenátor, az említett Noem kormányzó,  Stefanik képviselő és Vance szenátor, valamint az észak-dakota kormányzó Doug Burgum és Vivek Ramaswamy üzletember, aki már kilépett az előválasztási versenyből. A CPAC közvélemény-kutatásai tükrözik, hogy nagyjából hogyan írható le a konzervatív bázis, így Trump és csapata valószínűleg figyeli, mit tükröznek az ezzel kapcsolatos CPAC-szavazások.

A The Hill szerint érdemes figyelni azt is, hogy szóba kerül-e az abortusz ügye (amely mentén több választást is elvesztettek a republikánusok az ősszel), az ukrajnai háború (a republikánus képviselők jó része nem szavazta meg az Ukrajnának adandó pénzügyi támogatást), és hogy felbukkannak-e a „mérsékelt” republikánusok – amin leginkább a neokonzervatív vonalhoz tartozókat szokás érteni. 

A CPAC Hungary-t 2024 áprilisában rendezik meg Budapesten az Alapjogokért Központ szervezésében.

Ezt is ajánljuk a témában

Hanyatlik-e Amerika, és mi a baja Európával?

Ki hisz még az amerikai álomban az Egyesült Államokban? Mi a demokraták legnagyobb baja? Átvesznek-e ötleteket a magyaroktól? Nagyinterjúnk Amerika állapotáról Csizmazia Gáborral, az NKE amerikanisztikusával!

Nyitókép forrása: MTI/AP/John Raoux

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. február 22. 19:19
Ezt most nem a magyar adófizetők finanszírozzák? Hogy mik vannak...
Conduct
2024. február 22. 00:12
Nem èrdekel mit mond az a pojàca.Nem kène sitten lennie?
sozlib_abschaum
2024. február 21. 20:21
"Vajon mit mond Trump a CPAC-en?", hát pl. hogy a gendefektes ballibeket irtani kell mint a pockokat.
llnnhegyi
2024. február 21. 20:19
Egy dolgot biztosan mond. "Orbán Viktor kiváló ember,politikus!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!