Szijjártó keményen beolvasott Pressmannek

2024. február 08. 16:48

„Az USA nagykövete a megosztott ellenzék valódi vezetője” – mondta a miniszter.

2024. február 08. 16:48

A külgazdasági és külügyminiszter New York-i programja során a Fiatal Republikánusok Klubjában beszélt a magyar belpolitikai viszonyokról. A tárcavezető beszédében a hazai ellenzékről szólva kiemelte:

Rájöttek, hogy a legjobb módja annak, hogy ellenünk induljanak az lenne, ha összefognának. Úgy tekintettek erre, mint egy varázslatos lehetőségre. Aztán a választásokon természetesen csúnya vereséget szenvedtek”

– mondta a miniszter.

Elkezdték egymást hibáztatni és egyikük, aki a miniszterelnök-jelöltjük is volt, meg akarta mutatni a fontosságát és reménykedve beszél a televízióban az Egyesült Államokból érkező pénzekről még a választások után is.”

Nem volt tisztában azzal, hogy ez törvénysértés, hangsúlyozta Szijjártó Péter, hiszen tilos Magyarországon külföldi támogatást kapni a választásokra, politikai célra. A bűnügyi nyomozás jelenleg is folyik, és kiderült, hogy egy jelentős, az Egyesült Államokból koordinált beavatkozás történt, több tíz millió dolláros befektetéssel.

Ez pedig olyan valami, amit nem tűrhetünk el, hangsúlyozta a külügyminiszter. Most, hogy bevezetjük a szuverenitásról szóló törvényt a szuverenitás megőrzése érdekében, nagyon megnehezül a külföldi finanszírozás beavatkozás és mindez az átláthatóságon alapul, mondta.

„A beavatkozás sokféleképpen mehet végbe, például az Egyesült Államok nagykövete az ellenzék valódi vezetője. Ez történik most Magyarországon,

az USA nagykövete a megosztott ellenzék valódi vezetője és sokféleképpen beavatkozik a politikai életben Magyarországon. Ez egyrészt szórakoztató, másrészt növeli a támogatottságunkat”

– tette hozzá Szijjártó Péter.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Szijjátó Péter Facebook-oldala

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. február 10. 08:10
Robokuty,inkább öleld át a Dzsudzsit…🫣
Akitlosz
2024. február 08. 20:57
"Szijjártó keményen beolvasott Pressmannek" Kb. hasonló szinten vannak diplomáciai érzék tekintetében.
alexandrosz-2
2024. február 08. 20:29
Gyáva szarok vagytok kakadu. Már az első húzása után szólni kellett volna neki, hogy a következőnèl repül, de ti mèg pártucatnyi aljassàga után is csak pofáztok, ahelyett, hogy hazaküldenétek ezt a szereptévesztett kancsal buzit.
Sanyikám
2024. február 08. 20:18
Ez egy nagyon bátor kijelentése egy veszélyesen igazolható ténynek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!