Brüsszelben pezsgőt bontanak: itt a lengyel újjáépítési terv

2024. február 21. 10:20

Az Európai Bizottság ünnepel, mert Donald Tusk és miniszterei bemutatták, hogyan építenék újra Lengyelország igazságszolgáltatását. Hidvéghi Balázs szerint ez csak a jó kapcsolatokról szól, Brüsszel pedig teljesen lejáratta a jogállamiságról szóló párbeszédet.

2024. február 21. 10:20

Az Európai Bizottság örömmel fogadta a lengyel igazságügyi miniszter által Brüsszelben bemutatott, jogi reformokra vonatkozó „cselekvési tervet”, amely részletezi, miként készül az új liberális kormány lebontani és újjáépíteni az ország igazságszolgáltatási rendszerét – írja a The European Conservative, amely felhívja a figyelmet arra, hogy a júliustól soros elnök Magyarország az egyetlen uniós tag, amellyel szemben jogállamisági eljárás zajlik.

Ez magyarázatot adhat arra, hogy miért siet a Bizottság felmenteni Lengyelországot a jogállamisági kételyek alól

– áll a cikkben.

A lapnak Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselője rámutatott, ha valaki, aki jó viszont ápol az Európai Bizottsággal, mint Donald Tusk, minden lehetséges szabályt és törvényt megszeg, akkor nem vetődnek fel kérdések az EU részéről. 

De ha egy konzervatív csinál valamit teljesen legálisan, akkor támadják. A jogállamiságról szóló párbeszédet Brüsszel teljesen lejáratta

– tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/John Thys

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. február 23. 10:22
UNDORÍTÓ, amit von der Leyenék művelnek!
Reszelő Aladár
2024. február 22. 08:00
Gondolom a Bizottság jelöli a bírókat, ami innentől rendben is lesz, a lényeg hogy minden kérdésben a közösségi jog az irányadó, Lengyelország nemzeti érdeke pedig azonos Unió érdekéve, így Tusk feladata annak maradéktalan és feltétlen végrehajtása. Lecsavarják a katolikus “lobbitl” átveszik az összes lmbtq direktívát és jöhet évi 100-200ezer migri teljes ellátással. Bónuszpontért katonát is lehet Ukrajnába küldeni meghalni.
polárüveg
2024. február 21. 14:56
A pénzre váltható előnyszerzés módszerei: Kettős mérce. Kettős beszéd. Kétarcúság. Kettős igazságszolgátatás. Minden kettős viselkedés! Vagyis nem egy, nem egyenes, hanem a megtévesztő kettős/kétes hamis.
atti64
2024. február 21. 12:25
A KÉPEN 2 PATKÁNY LÁTHATO!!!!!! NEM EMBER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!