Zelenszkij Trump szavait kiforgatva provokálta az oroszokat – hamar meg is érkezett a durva válasz!

2024. október 24. 19:09

Marija Zaharova reakciója nagyot szólt.

2024. október 24. 19:09

Nyitókép: Alexey Nikolsky / The Russian Presidential Press and Information Office

A Magyar Nemzet cikke szerint csaknem három éve láthatjuk ugyanabban a katonai zöld pólóban Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki most megtörte az egyhangúságot, és új ruhadarabot villantott, nem is akármilyen felirattal.

Tegyük újra kicsivé Oroszországot

– olvasható a provokatív szöveg a ruhadarabon.

A lap szerint nehéz nem észrevenni a hasonlóságot a Zelenszkij pólóján olvasható felirat és Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt „Tegyük újra naggyá Amerikát” jelmondata között.

Az orosz reakcióra nem kellett sokáig várni:

Kicsivé, mint micsoda? A Szovjetunió? Az Orosz Birodalom? Ó, megvan! Mint a Kijevi Rusz. Ehhez Kijevre van szükségünk. Te magad mondtad, te rohadt bunkó

– osztotta meg az orosz külügyminisztérium közösségi média profilján a tárca szóvivője, Marija Zaharova reakcióját.

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
clark
2024. október 24. 21:16
Vergődik a Zselé. Addig vergődik, amíg majd magától kibeleződik.
mnmn
2024. október 24. 20:50
FeketeFehér 2024. október 24. 20:35 "Sztálin erőszakos oroszosítása sok, ma orosz anyanyelvűként nyilvántartott harmadik generációs orosz nyelvűt csinált." Ukrajna újra megpróbálja ugyanezt a módszert. Nincs itt valami kis probléma?
sexykitty-5000125
2024. október 24. 20:46
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­­k­e­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­­­e­x­i­ ­­p­u­­n­c­­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
FeketeFehér
2024. október 24. 20:44
A Kijevi Rusz területén vagy 20-25 különböző törzs, vagy nemzetség élt. Legalább. De a Kijevi Rusz mint államalakulat, az alapvetően Viking (varég, svéd, lehet választani) államalakulat volt. A mai Novgorod környékén élő orosz törzsek is részei voltak, mint ahogy nagyon sok más törzsi alakulat is. Az, hogy a Rusz milyen szótőből alakult ki, az máig vita tárgya, de az alapvető történelmi tény, hogy az orosz történetírás csak a XIX-ik században alakította úgy a saját képzelt történelmét, hogy a Kijevi Rusz az oroszország volt. A történelmi tények meg teljesen mást mondanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!