Zelenszkij ennek nem fog örülni: vagy fél tucat európai ország ellenzi a tervét

2024. október 24. 17:33

Pedig ez kulcskérdés lenne az ukrán elnök számára.

2024. október 24. 17:33
null

Nyitókép: Genya Savilov / AFP

Nagy problémába ütközött Volodimir Zelenszkij – írja a Politico. Az ukrán elnök ugyanis arra számít, hogy győzelmi terve beteljesülése érdekében országát azon nyomban felveszik a NATO-ba. A gond ezzel csak az, hogy nem egy kulcsfontosságú tagállam vonakodik ettől az elképzeléstől. 

A brüsszeli lapnak nyilatkozó amerikai és NATO-források szerint 

Németország és az Egyesült Államok a legfőbb aktorok, akik próbálják akadályozni ezt a folyamatot. 

Ezek mellett Magyarország és Szlovákia is blokkolja Zelenszkij tervét, a Politico szerint „Kremlimpárti” vonalt követve.

A lap továbbá olyan országokat is listáz, mint Belgium, Szlovénia, és Spanyolország, akik bár nyíltan nem, de voltaképpen nagyon is ellenzik az ukránok felvételét, de ezt inkább csendben, Amerika és Németország mögé bújva teszik. A lap úgy véli, amint jobban konkretizálódni fog a terv, ezek az országok elő fognak bújni a függöny mögül álláspontjukat illetően. 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000125
2024. október 24. 20:12
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­­k­­e­l­­­d­ ­­a­­ ­s­­­z­­­e­x­i­­ ­p­u­n­­­c­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
andris-923
2024. október 24. 19:20
Zselé újabb mese délutánja
Ergit
2024. október 24. 19:05
Zselé a képen nagyon erőlködik. Szórekedése van! :)))))))))))))))
recipdoki
2024. október 24. 18:54
Ha a NATO hezitál e annak ellenére, hogy Ukrajna hadserege szétszakítja a ryzzia erőit, akkor Ukrajnának jogában áll védelmi célú nukleáris fegyverekkel rendelkezni, ahogy Izraelnek atomfegyverei vannak....ennyi ...höhöö ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!