Új pártot alakít Le Pen unokahúga

2024. október 09. 18:05

Marion Maréchal újabb pártot hoz létre a francia jobboldalon.

2024. október 09. 18:05

Nyitókép: Joël SAGET / AFP

Többhétnyi készülődést követően Marion Maréchal európai parlamenti képviselő hétfőn bejelentette, hogy egy új jobboldali politikai párt élére áll, amely a francia jobboldal egyesítésén dolgozik majd – írta a Eurean Conservaive. 

A portál szerint Éric Zemmour Reconquête pártjából való viharos távozása óta, ahol ő vezette az európai parlamenti választási listát, nyilvánvalónak tűnt, hogy Marion Maréchal előbb-utóbb önálló útra fog lépni.

A Le Figarónak adott interjújában Maréchal bejelentette egy új mozgalom létrehozását Identité-Libertés néven.

Célja világos: „egy koalíció létrehozásán dolgozni Marine Le Pen, Jordan Bardella és Éric Ciotti mellett”.

Mozgalmának neve: Identité-Libertés, összefoglalja két fő irányvonalát. Az identitás védelme a bevándorlás és a francia társadalom iszlamizálódása elleni küzdelmet jelenti, ugyanakkor Franciaország hagyományos keresztény örökségének népszerűsítését is. A szabadságjogok védelme olyan területekre terjed ki, mint a véleménynyilvánítás szabadsága, az oktatás szabadsága és a szabad vállalkozás.

Maréchal elmondta, azokat a jobboldali szavazókat akarja megszólítani, akik jelenleg nem mernek olyan jobboldali pártokra szavazni, mint amilyen a Marine Le Pen, Jordan Bardella és Éric Ciotti által már megalakított szövetség.

Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy támogatni fogja Le Pent a következő elnökválasztáson.

Maréchal bejelentését vegyes véleményekkel fogadta a francia politikai világ. Az X-en Zemmour támogatói nem titkolták ellenszenvüket és azt jósolták, hogy a politikus új mozgalma a Nemzeti Tömörülés alárendeltjévé válik majd. 

A szakértők francia jobboldal szélsőséges széttöredezésére hívták fel a figyelmet, a nemzeti oldal jelenleg Marine Le Pen, Éric Ciotti, Marion Maréchal, Nicolas Dupont-Aignan, Florian Philippot és Éric Zemmour formációi között oszlik meg.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kislaci-2
2024. október 09. 20:14
segberaknam
Atti bá
2024. október 09. 19:27
Ezaz, minnél jobban feldarabolni a jobboldalt, élvégre van még idő addig míg megerősödnek a kecskehágók és macskazabállók pártjai.
Gubbio
2024. október 09. 19:05
El kellene már egy új Jeanne d'Arc Franciaországnak.
sexykitty-5000107
2024. október 09. 18:54
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­­­k­e­­­l­­­d­­­ ­­a­ ­s­z­­­e­­x­i­­­ ­­­p­u­n­c­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!