Trump alelnökjelöltje: Nem akarok háborút Oroszországgal

2024. október 28. 20:01

JD Vance szerint az Egyesült Államoknak azokkal is tárgyalnia kell, akiket „nem kedvel”.

2024. október 28. 20:01

Nyitókép: AFP / Logan Cyrus

Az Egyesült Államok nem áll háborúban Oroszországgal, és nem is kellene háborúra törekednie – jelentette ki J.D. Vance republikánus alelnökjelölt.

Az ohiói szenátort az NBC vasárnapi Meet the Press című műsorában kérdezték, hogy „szövetségesnek vagy ellenségnek” tekinti-e az orosz vezetőt. Putyin „egyértelműen ellenfél, versenytárs”, de Washingtonnak „okosnak kell lennie a diplomáciában is” – válaszolta Vance.

Csak azért, mert nem kedvelünk valakit, még nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem folytathatunk vele tárgyalást”

– javasolta.

A választ követően a műsorvezető Kristen Welker tovább faggatta, érezhető volt, hogy mindenképpen azt akarta kihúzni a politikusból, hogy „ellenségnek” nevezze az orosz elnököt. Az alelnökjelölt azonban higgadtan válaszolt: 

Nem állunk vele háborúban. És nem akarok háborúban állni Vlagyimir Putyin Oroszországával sem”

Majd hozzátette: „Úgy gondolom, hogy meg kell próbálnunk a béke útjait keresni”. Ugyanez a logika vonatkozik Kínára is, mondta Vance, hozzátéve, hogy szerinte az ázsiai ország nagyobb veszélyt jelent az amerikai érdekekre, mint Oroszország.

„Lehet, hogy az Egyesült Államok nem szereti, ha beszélnie kell riválisaival, de az ukrajnai konfliktus esetében a megoldáshoz tárgyalásokra lesz szükség” – mutatott rá a szenátor.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Amerikai elnökválasztás 2024 aktában.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilou-au-clavier
2024. október 28. 21:40
Nem azt mondták Feri! Választás előtt könnyű ígérgetni. A kipcsak-balkáni cigányoknak, nyuggereknek meg mindegy, csak dögöljön meg Amerika és jönnenek már be az orosz csapatok.
sexykitty-5000128
2024. október 28. 21:05
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­k­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­ ­­s­­­z­­­e­x­­i­ ­­p­­u­n­­c­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
herden100
2024. október 28. 21:03
HINDUSTAN TIMES - THE VOICE OF THE NATION SINCE 1924 🇮🇳 m.youtube.com/watch?v=T50u-Ka1XAs
herden100
2024. október 28. 21:02
🇪🇺 youtu.be/jeNVGl_tQzA?si=62uRTcdEm9lezJyj
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!