Terrortámadás a Balkánon: egy rendőr meghalt, egy másik súlyosan megsebesült

2024. október 25. 12:41

A fiú meg nem erősített értesülések szerint radikális iszlám nevelést kapott.

2024. október 25. 12:41

A nyitókép illusztráció
Forrás: Piaxabay

Terrorcselekményként kezelik a boszniai rendőrök elleni késes támadást, amelyet egy 15 éves fiú követett el csütörtök este az északnyugat-boszniai Bosanska Krupa egyik rendőrállomásán – közölte Adnan Beganovic, az érintett kanton rendőrségi szóvivője pénteken. 

„Az ügyészség úgy ítélte meg, hogy a támadásnak terrorizmusra utaló jelei vannak. A nyomozás majd felderíti az okokat és indítékokat”

 – tette hozzá. 

A 15 éves fiú csütörtök este sétált be Bosanska Krupa egyik rendőrállomására, és minden előjel nélkül kést rántott, majd egy rendőrt megölt, egy másikat pedig súlyosan megsebesített. A fiút azonnal elfogták. 

Ramo Isak, Bosznia-Hercegovina többségében bosnyákok és horvátok lakta részének, a Bosznia-hercegovinai Föderációnak a belügyminisztere közölte, fokozták a biztonsági intézkedéseket a teljes országrészben. 

A boszniai ATV nem hivatalos értesülései szerint a fiú radikális iszlám vallási nevelést kapott, apja a vahhábita mozgalom tagja. A beszámoló szerint a fiú a közösségi médiában is szélsőséges iszlamista nézeteinek adott hangot, illetve a támadásra utaló üzeneteket találtak a telefonján. 

(MTI)

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. október 25. 13:22
Miért nem lőtték fejbe a férget?
ittésmost
2024. október 25. 13:10
Tehát többször is jelezte, hogy vadállat. És a postásnak sem köszönt.
bunko-jobbos
2024. október 25. 13:04
Azonnal lépjenek be az EU-ba. Az a biztos.
Novicsok-5
2024. október 25. 12:45 Szerkesztve
Hol itt a baj? A slim fit sneakerbuzi kakadu ezeket akarja az EU-ba. Albánok, bosnyákok, szerbek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!