Szánthó Miklós: Orbán Viktor Európa-tervvel, a baloldal kicsinyes Magyarország-becsmérléssel állt elő

2024. október 10. 08:16

A magyarországi globalista baloldal egyszerűen gondolattalan az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint.

2024. október 10. 08:16
null

Nyitókép: Fotó: Mandiner/Ficsor Márton

Az Európai Parlamentben az uniós magyar elnökség kapcsán lezajlott vita kézzelfogható bizonyítéka volt annak, hogy a mai politika leglényegesebb törésvonala a problémákat komolyan vevő szuverenisták és a szűklátókörű globalisták között húzódik. Ma is szembeötlő volt, hogy jóformán csak Magyarország miniszterelnöke rendelkezik stratégiai gondolatokkal Európa jelene és jövője kapcsán, így a migráció, a versenyképesség, az iparpolitika, a védelmi ipar vagy az ukrajnai háború ügyében – írta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója Facebook-bejegyzésében szerdán. 

Közlése szerint ezzel szemben az uniós elit válasza mindig minden válságra - most is - az, hogy „több hatalmat Brüsszelnek”, és a saját hozzá nem értésükért másokat okolnak. A bizottság elnöke, a baloldali frakcióvezetők és Magyar Péter felszólalása az EU világpolitikai és gazdasági térben bekövetkező gyengüléséről való párbeszéd helyett személyeskedő, kicsinyes és a hazai parlamenti ellenzék intellektuális színvonalát is alulmúló vádaskodássá silányította az EP-vitát – ez is mutatja, hogy 

a brüsszeli és magyarországi globalista baloldal egyszerűen gondolattalan.

Ráadásul a „csavar” a történetben az, hogy a valóságot szem előtt tartó, patrióta szuverenisták értik meg helyesen Európa valódi gondjait és kínálnak rá megoldási stratégiákat, a folyamatosan „európaiságról” vizionáló globalista baloldal viszont a valódi kihívásokra tekintet nélkül kifejezetten káros javaslatokkal áll elő - ha egyáltalán vannak ilyenek: sajnos a „háborús erőfeszítések fokozása” az ukrajnai tűzszünet és béke elérése helyett példa erre.

Szóval, ha a dolgot őt magát nézzük, igazából a globalista brüsszeli elit az Európa-ellenes - és ennek következtében Magyarország-ellenes is: és bizony ennek a koalíciónak részese Magyar Péter is

– írta a főigazgató.

Ezt is ajánljuk a témában

Szánthó Miklós hangsúlyozta: az alapító atyák eredeti elképzelését, az EU-t a hazák hazájaként azonosító szuverenista álláspontot jól fejezték ki Orbán Viktor záró mondatai: "Keressük az Istent félő, s az emberek méltóságát védelmező, a kultúra, a tudomány, a szellem csúcsait ostromló Európát. Nem azért vagyunk tagjai az Európai Uniónak, mert olyan, amilyen, hanem azért, amilyen lehetne."

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000107
2024. október 10. 11:13
🍓 ️ ­É­r­­t­é­k­­­e­­­l­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­x­­i­­ ­­­p­­­u­­­n­c­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Abraka
2024. október 10. 11:11
Osztap_Bender 2024. október 10. 08:4 Kedves, jó Osztó Blender! Neked "elvtársság" ügyben nincs jogod másra mutogatni, hisz elvtársabb vagy minden elvtársnál! "Befolyás és tekintély" kérdésében meg érdemes lenne mögé pillantanod ezek forrásának! A mostani EP-többség nem Európa érdekeit képviseli, pedig egy oroszországos Európa szövetségesként is értékesebb lehetne a gazdájuknak, mint orosztalanítva, gyarmatként.
makapaka2
2024. október 10. 11:10
Ilyen hányingerkeltően szereplő baloldal ( A Néppártot, TIsza pártot IS ideértve)még nem volt az EP-ben, és a magyar Parlamentben.
sciohyper
2024. október 10. 10:52 Szerkesztve
"Orbán Viktor Európa-tervvel, a baloldal kicsinyes Magyarország-becsmérléssel állt elő" Kinek mire telik a tehetségéből és a szakértelméből...senki sem adhat mást, csak mi lényege...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!