Soros György korábbi embere lett Donald Trump gazdasági tanácsadója

2024. október 13. 10:54

Scott Bessent évekig volt Soros üzleti partnere és befektetőtársa, most Donald Trump gazdasági tanácsadójaként tűnt fel.

2024. október 13. 10:54
National Conservative Conference 2024

Fotó: Dominic Gwinn / Middle East Images / Middle East Images via AFP
 

A Wall Street Journal arról írt: egy korábban hosszú ideig Soros Györgyhöz köthető amerikai üzletember, Scott Bessent Trump jobbkeze lett gazdasági ügyekben.

Az 1962-es születésű Bessent az amerikai Délről származik. Édesanyja ötször házasodott, köztük kétszer az ő édesapjával is, aki egykor csődbe ment ingatlanbefektetőként.

A Wall Street Journal arról ír, hogy Bessent fiatalon az amerikai haditengerészethez való csatlakozáson gondolkodott, de homoszexualitása miatt ezt elvetette, és inkább a Yale Egyetemre ment. Ma már házasságban él azonos nemű párjával.

Egyetemi évei után Bessent a pénzügyi pályát választotta, 

és 1991-től Soros György pénzügyi alapjainak menedzsmentjéhez csatlakozott.

 A kilencvenes években partner lett a cégnél, majd pedig megbízták Sorosék londoni központjának vezetésével is. A Wall Street Journal szerint Bessent volt az egyik aktív irányítója annak az eseménysorozatnak, mely során Sorosék megrengették a brit font árfolyamát.

Bessent 2000-ben kiszállt a Soros-birodalomból, megalapított egy saját 1 milliárd dolláros pénzügyi alapot.

2011-ben viszont újra becsatlakozott a Soros-féle pénzügyi alapokhoz, ő lett a befektetési főigazgató.

2015-ben újra egy saját céget alapított, a Key Square Group nevű pénzügyi alapot. Az új cégbe Soros György kétmilliárd dolláros befektetéssel szállt be.

Scott Bessent a politikában is aktivizálta magát: 2000-ben még Al Gore, a demokraták akkori elnökjelöltje, Bill Clinton alelnöke mellett szervezett pénzgyűjtő estélyt saját otthonában.

Ma már viszont Donald Trump mellett áll Bessent,

2016-ban egymillió dollárt adományozott Trump kampányának, idén pedig 7 millió dollárt és 50 millió dollárt is összegyűjtő adományozó esteket szervezett Trump számára. Trump és Bessent egyébként már évtizedek óta ismerik egymást, de a pénzügyi befektető mostanában került igazán közel Trumphoz.

Az amerikai üzleti lapok most már mint Donald Trump tanácsadójáról írnak Scott Bessentről. Lapértesülések szerint esélyes, hogy Trump győzelme esetén miniszteri szék várna Bessentre. Idén Bessent ellátogatott Trumphoz a floridai villájába, ahol arról beszélgettek, hogyan lehet Trump elképzeléseit átültetni a szakpolitikai gyakorlatba.

Donald Trump az elmúlt időszakban nyilvánosan dicsérte kampányának támogatóját. Bessent szerinte „a Wall Street egyik csúcselemzője”, akit mindenki tisztel, 

„az egyik legbrilliánsabb férfi a Wall Streeten” – sorolta Trump. 

A republikánus elnökjelölt mostanában rendre Bessent gazdasági feljegyzéseiből idéz kampánybeszédeiben. Bessent maga is felszólal az amerikai gazdaság ügyében, Trump győzelme esetén gazdasági növekedést, Kamala Harris győzelme esetén pedig romlást jósolva.

Ha győz az elnökválasztáson, Donald Trump akár a pénzügyminiszterséget is odaadhatja Bessentnek.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000110
2024. október 13. 17:12
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­­k­e­­l­­d­­ ­­­a­­­ ­­s­z­­­e­­x­i­ ­­p­­u­n­­­c­­i­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
irmag2
2024. október 13. 17:10
Hogy is hívták az elhunytat? Rothweiler?
NokiNokedli
2024. október 13. 15:11
Trumppal is "meg lesz áldva" Európa, csakúgy mint a Maris cigányasszonnyal.
titi77
2024. október 13. 14:32
újabb pofon a Lófejünek. nem csak az usa elnöke van a deep-state kezében. az Eu bizottság elnöke is. ha valaki nem tudná. a soros meg olyan mint zelenszkíj,csak egy bábu a sakktáblán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!