Megdöbbentő felvétel: majdnem összeütközött az amerikai vadászgép és az orosz bombázó (VIDEÓ)

2024. október 01. 15:39

Ez hajszálon múlt.

2024. október 01. 15:39
null

 A nyitókép illusztráció. Fotó: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Ahogy arról beszámoltunk, egy orosz vadászgép veszélyesen közel repült amerikai vadászgépekhez Alaszka partjainál. Az Egyesült Államok és Kanada közös légvédelmi parancsnoksága, a NORAD úgy tudja, hogy a gép a nemzetközi légtérben maradt, így nem sértette meg az Egyesült Államok légterét, viszont a lap hozzátette, hogy ebben a zónában már azonosítaniuk kell magukat a repülőgépeknek.

Az egyik orosz Szu-35-ös pilótájának a viselkedése nem volt biztonságos, szakszerűtlenül járt el és mindenkit veszélyeztetett.

Ez egyáltalán nem olyan manőver volt” – mondta el az eset kapcsán Gregory Guillot tábornok.

Most előkerült egy megdöbbentő videó arról, hogy milyen kicsin is múlott az ütközés. A felvételt alább tekintheti meg. 

 

Utoljára augusztusban történt tragédia, de akkor kettő is: Ukrajnában lezuhant egy F-16-os, Franciaországban pedig összeütközött két Rafale típusú vadászgép.

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. október 01. 17:18
Minentől függetlenül az látszik a felvételből, hogy az orosz Szu-35-nek megvolt az amcsi vadász és hátulról akár le is szedhette volna. Nem tette. Megkegyelmezett, vagy nem vállalta az tök mindegy. Ettől még ő volt nyeregben az amcsi meg csak billeghetett egyet. Lehet, hogy így köszönte meg, hogy tovább élhet?
canadian-deplorable
2024. október 01. 17:04 Szerkesztve
Na, szóval a hozzászólásokat elemezve úgy tűnik, hogy a hozzászólók szerint Magyarország nem a NATO tagállama és Amerika szövetségese, hanem Oroszországé. Vigyázat elvtársak, mert a NATO-ba nem csak bevenni lehet új tagokat, hanem egy régit ki is lehet vágni. NATO tagság nélkül Magyarország biztonsága megszűnne létezni és ellenséges országok vennék körül. Vissza az orosz anyácskához? Nekem nem anyácskám, ki nem állhatom őket, meg az ukránokat sem. Nekem a szlávok közül egyedül a lengyelek szimpatikusak. Mellesleg Oroszországgal nincs közös határ, és nagy valószínűséggel nem is lesz, tehát a velük való szövetség kolosszális hülyeség lenne. Namármost, esetleg nem ártana egy kicsikét szelidíteni ezen az orosz imádó retorikán. Attól még lehetünk béke pártiak.
Ergit
2024. október 01. 17:01
"Bele is lőhetett volna..."
Publius Decius Mus
2024. október 01. 16:50
Azért szokták mutation a hasukat, hogy látszódjon fel vannak fegyverezve. Ez most egy kicsit agresszíven csinálta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!