Lukasenka szerint hülyeség, hogy az oroszok észak-koreaiakat vetnének be

2024. október 24. 22:25

De ha mégis így lenne, az fordulópont lenne a háborúban Putyin szövetségese szerint.

2024. október 24. 22:25
null

Nyitókép: SERGEI ILNITSKY / POOL / AFP

Aljakszandr Lukasenka a kazanyi BRICS csúcstalálkozó alatt interjút adott a BBC-nek. A belorusz vezető elmondta: országa is csatlakozni szeretne a csoporthoz. 

A BBC riportere megkérdezte Vlagyimir Putyin szövetségesét, hogy igaz-e miszerint Oroszország észak-koreai katonákat tervez bevetni Kijev ellen.

„Hülyeség. Ismerve Putyin karakterét, biztosan soha nem próbálna meggyőzni egy másik országot, hogy a hadseregével részt vegyen Oroszország ukrajnai különleges hadműveletében” 

– jelentette ki Lukasenka. 

Ezt is ajánljuk a témában

De hozzátette, ha mégis igazak a hírek az komoly eszkalációt jelentene. „Még ha csak mi kapcsolódnánk be a háborúba az is eszkaláció felé vezetne. Hogy miért? 

Mert önök, az angolszászok azonnal azt mondanák, hogy egy másik ország is bekapcsolódott az egyik oldalon... így a NATO csapatokat telepítene Ukrajnába.”

Lukasenka elmondta: Putyin soha nem kérte, hogy belorusz csapatok segítsék az oroszok ukrajnai háborúját. 

A belorusz vezető azt állította, hogy semmi köze nem volt ahhoz, hogy az orosz csapatok egy része Fehéroroszországból támadta meg Ukrajnát. Kijelentette: az orosz csapatok csak hadgyakorlaton voltak az országban, majd provokálták őket azért indultak el Kijev felé. Lukasenka egyenesen azt állította, hogy Putyin fel sem hívta, sőt ő sem hívta fel az orosz vezetőt azzal kapcsolatban, hogy a belorusz területről vonultak be az orosz csapatok Ukrajnába. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. október 24. 23:51
Persze, hogy nem. Burját dandárok lesznek azok, ruszki egyenruhában, ruszki személyivel. Az meg, hogy koreaiul beszélnek, puszta véletlen, az egy nagy ország, sok nyelvet beszélnek ott. Ahogy banderisztánban is rengetegen csak angolul vagy csak lengyelül beszélnek. Mint tudjuk, ugye.
john-lennon-a-libsik-kiralya
2024. október 24. 23:06
Kár, hogy már tele van a net videós bizonyítékokkal. De a mandis komcsi csürhének Lukasenka elvtárs szava nyilván többet ér, mint holmi bizonyítékok.
Akitlosz
2024. október 24. 22:59
„Hülyeség. Ismerve Putyin karakterét, biztosan soha nem próbálna meggyőzni egy másik országot, hogy a hadseregével részt vegyen Oroszország ukrajnai különleges hadműveletében” Nem valószínű, hogy Putyinnak ehhez győzködnie kellett volna Észak-Koreát. Észak-Korea számára sok rétű előnyöket kínál ez az akció. Releváns tapasztalatokat szerezhet. 71 !!! éve van csak tűzszünet a két Korea között. Emellett a pénz, amit a katonák kapnak illetve az áruk, amit Észak-Korea kap is fontos az országnak.
sexykitty-5000125
2024. október 24. 22:51
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­é­­­k­­e­­­l­d­­­ ­­­a­ ­s­­z­­­e­­­x­­i­­ ­­p­­­u­n­­­c­­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!