Lecsapott Amerikára a Milton hurrikán

2024. október 10. 10:40

Sokak szerint száz éve nem volt akkor vihar Floridában, mint most.

2024. október 10. 10:40

Szerda éjjel érte el a floridai Tampa-öböl partjait a Milton hurrikán.

A hurrikán a floridai Siesta Key közelében 3-as kategóriájú viharként érte el a szárazföldet, majd 1-es kategóriájúvá gyengült, ahogy átvonult az állam felett.

Ez már az ötödik hurrikán, amely idén partot ért az Egyesült Államokban.

A hurrikán több mint 230 kilométer per órás széllel, több mint 160 milliméter esővel – Florida egyes területein több hónapnyi csapadék hullott – és több méter magas hullámokkal csapott le a partmenti területekre. Tampa közelében árvízvédelmi vészhelyzetet rendeltek el.

Milton, a harmadik hurrikán, amely idén elérte Floridát, az államban több mint 2 millió embernél szűnt meg az áramszolgáltatást, sok helyen a vízszolgáltatás is szünetel. Számos helyen szünetelnek a mentőszolgáltatások is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. október 10. 12:18
Sajna N.Y. okkal északabbra van...
sexykitty-5000107
2024. október 10. 11:13
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­­k­e­­­l­­d­­ ­­a­­­ ­­s­­z­­e­­x­i­ ­p­­u­­­n­­c­­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
csupatti
2024. október 10. 11:12
Tényleg fura,hogy éjjel 11-kor még 5-ös erősségű volt és "Az Évtized vihar",most pár csak trópusi vihar!Szerintem Biden kiment a partra,rászolt erre a heveskedő ciklonra,aki nyomban összaszarta magát és legyengült! Azért érdekes látni,hogy nem is kell ide Ukrán,Izraeli háború,szépen okosban a természet leamortizálja az emberiséget!!
Ergit
2024. október 10. 11:03
Örüljenek, hogy "csak" Florida!!! Egész országukon átsüvíthetett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!