Izraeli politikus is reagált Magyar Péter hitlerezésére

2024. október 07. 15:32

Amit Halevi, a Likud párt parlamenti képviselője szerint a náci rezsimhez való bármilyen hasonlítás egyszerre rosszindulatú és érzéketlen a történelemmel, a holokauszt páratlan horrorjával szemben.

2024. október 07. 15:32

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Megírtuk: Magyar Péter a Tisza Párt szombati, az MTVA székháza előtt tartott demonstrációján beszédét azzal kezdte, hogy Adolf Hitlert idézte.

Magyar egyenesen Hitler tanítványainak nevezte a „fideszes propagandistákat”.

„Ismételj egy hazugságot elég sokszor, és az emberek azt fogják hinni, hogy az az igazság. Ez Adolf Hitler tanácsa a Fidesz, az állampárt propagandájának, a tanítványok pedig megfogadták a mesterük tanácsát”fogalmazott.

Ezt is ajánljuk a témában

A hasonlat kapcsán zsidó szervezetek is felháborodtak, Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány titkára lapunknak úgy fogalmazott: „Körülbelül ugyanaz az álláspontunk Magyar Péter tegnapi szavai kapcsán, mint tavaly Hadházy Ákos ügyében, aki kimondva-kimondatlanul is Adolf Hitlerhez hasonlította a magyar miniszterelnököt.

Ez kimeríti a holokauszt-relativizálás fogalmát, amelyet minden közéleti szereplő esetében elítélünk.”

Ezt is ajánljuk a témában

Amit Halevi, az izraeli Likud párt parlamenti képviselője megkeresésünkre így nyilatkozott Magyar Péter kijelentése kapcsán: 

„Nem ismerem Magyar Péter idézetének kontextusát, de úgy vélem, hogy a náci rezsimhez való bármilyen hasonlítás egyszerre rosszindulatú és érzéketlen a történelemmel, a holokauszt páratlan horrorjával szemben.

Ha Magyar Péter akár egy órát töltött volna egy koncentrációs táborban, soha nem beszélt volna így”.

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o1gtolvaj-3
2024. október 07. 17:20
Menjen mar a faszomba ez a majom zsido, hogy ilyen latvanyosan szopja a magyar cigany pindurka farkat!
ptrfarkas43
2024. október 07. 17:20
A haladók utolsó mentsvára a nácizás. Németben is a kományon lévők csak a náciveszélyre tudtak hivatkozni a kampányba.
macskusz-4
2024. október 07. 17:10
Agykutatók összefüggést találtak MP agyhullámai és a verébszar minősége között. Egyre hígabb, amikor gyűlést tart
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 07. 17:10
Érdekes, hogy a németek nem, de a zsidók annál inkább védelmezik Hitlert. Mintha az bármit is változtatna az ővelük történteken, hogy 80 évvel később valaki egy teljesen más összefüggésben meg meri említeni a nevét. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!