Hősből nulla

2024. október 11. 13:19

Magától értetődő, hogy Orbán egy klánvezér, aki Magyarországot EU Zimbabwéjévé tette.

2024. október 11. 13:19
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Népszava

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

„Ha Gyekiczki Márton DK-s önkormányzati képviselő tíz évvel ezelőtt hazaárulózza le az EU soros elnökének szerepét betöltő Orbánt – oka speciel akkor is lett volna rá, a fideszesek már akkor is bőszen Oroszországnak egyengették a terepet –, jó eséllyel még az ellenlábas frakciók is tiltakoztak volna, hogy na, ezt azért ne már.

2024-ben ellenben az orosz érdekképviselet szerepét ellátó szélsőjobbon kívül senkinek semmi kifogása nem volt az akcióval szemben, mivel a fiatalember csak azt mondta ki, ami Európa szemében immáron nyilvánvaló. Vége az orbáni kettős játéknak: eddig Orbán építeni tudott az egykori demokrata diákvezér és polgári politikus emlékére – ez adta pávatánca terepét. Ahogy most is megpróbálkozott európai hangnemet megütni és soros elnökként konstruktív javaslatokat is tett, azonban ez Európában már senkit sem érdekel, az egykori diákvezér és polgári politikus emléke elpárolgott. 

Immáron magától értetődő, hogy Orbán egy klánvezér, aki Magyarországot EU Zimbabwéjévé tette. Sőt, az európai elit láthatóan tanult Orbántól, hogy a politika az egymondatos mumusgyártás művészete. Láthatóan belőle csinálják az EU-egységesülés tökéletes tanmeséjét: lám, aki különutast játszik, abból törvényszerűen lesz Putyin és Kína csicskása, akitől még sajátjai is undorodnak.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000108
2024. október 11. 15:23
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­­­k­­e­l­d­­­ ­a­­ ­­s­­z­­e­­x­­i­­­ ­­p­u­­­n­c­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
templar62
2024. október 11. 15:22
A Dípsztét exportálja a vadnyugatot Európába .
templar62
2024. október 11. 15:20
Rodésia nyugaton lesz , rövidesen . Szopnak majd a libolsinácik .
Oldalkosár
2024. október 11. 15:20
"Imádom" ezeket a felmenőikkel együtt egykor Moszkva seggét nyaló szardarabokat, ahogy mostanság ugyanazzal a hevülettel moszkváznak és kínáznak, ezúttal negatív kontextusban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!