Ferenc pápa által kiátkozott érsek: Kamala Harris a sátánnak engedelmeskedik

2024. október 25. 08:09

Carlo Maria Viganò szerint a demokraták jelöltje mindent támogat, ami közvetlenül szemben áll a katolikus egyház hitével és erkölcsével.

2024. október 25. 08:09
null

Nyitókép: MTI/EPA/D. Ross Cameron

 

Carlo Maria Viganò érsek, akit Ferenc pápa kiátkozott, az amerikai választóknak címzett új levelében azt írta, hogy Kamala Harris alelnök, a demokraták jelöltje „a Sátánnak engedelmeskedik” – adta hírül a Newsweek

Ezen a választáson a nemzetetek kormányának két, egymással gyökeresen ellentétes felfogása között kell választanotok: arra vagytok hivatottak, hogy válasszatok a demokrácia és a diktatúra, a szabadság és a rabszolgaság között” – írta Viganò az amerikaiaknak a levélben.

Az érsek, aki egykor a Vatikán nagyköveteként szolgált az Egyesült Államokban, azt írta, hogy Donald Trump volt elnök „a súlyos problémák ellenére a közjót és a polgárok alapvető szabadságjogainak védelmét tűzte ki célul”. 

Viganò hozzátette, hogy Trump Amerikájában „minden katolikus állami beavatkozás nélkül gyakorolhatja hitét és nevelheti gyermekeit”, majd hangsúlyozta, hogy Kamala Harris 

mindent támogat, ami közvetlenül szemben áll a katolikus egyház hitével és erkölcsével”.

Kamala Harris Amerikájában a katolikusokat – de a protestánsokat is – fundamentalistáknak tekintik, akiket marginalizálni és kiiktatni kell, gyermekeiket pedig az állam tulajdonának tekintik, amely magának tulajdonítja a jogot, hogy testben és lélekben is tévútra vezesse őket már kora gyermekkortól kezdve” – áll a levelében. 

Trump Amerikája újra naggyá és virágzóvá válhat. Harris Amerikája invázióra, erkölcsi, társadalmi és gazdasági pusztulásra van ítélve: a legkegyetlenebb diktatúrára” – szögezte le. 

A levelet teljes hosszúságában Tucker Carlson is megosztotta az X-oldalán:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Amerikai elnökválasztás 2024 aktában.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
augustus2-0
2024. október 25. 13:46 Szerkesztve
Ja, kiátkozta. Elismerem, hogy ez - főleg címben - sokkal ütősebb, mint a valóságot jelentő kiközösítette. Az pedig egyházjogilag teljesen megalapozott volt, mintegy kénytelen volt megtenni, ugyanúgy mint II. János Pál Lefebvre érsekkel - pontosabban az ő kiközösítése automatikusan állt be, mivel a figyelmeztetés ellenére 4 püspököt szentelt föl, holott azt csak a pápa teheti meg. Tehát nem úgy működik a dolog, hogy ellenkezik a pápával akármiben, és mivel nem értenek egyet a pápa jól kiközösíti. Olyasmit tesz, ami az egyházjog szerint kiközösítéssel jár. János Pál pápának igen nagy fájdalmat jelentett az, hogy Lefebvre-t ki kellett közösíteni, illetve, hogy kiközösítés alá esett.
B_kanya
2024. október 25. 13:45
"Proxima Centauri 2024. október 25. 12:07 Az ötös számú kijelentette, hogy F. egy demens vénember. Ebből induljunk ki, vérmagyarok." Természetesen nem pi$$ás szektások vagy ejrópéér liberrált NPC-k vagyunk, hogy mindenben 100,00%-ban egyetértsünk. Ugye nem magadból indultál ki, mikor ezt feltételezted?
obi-wankenobi
2024. október 25. 12:35
"Nem kell alábecsülni a sátánt." Én Jhoda idézetével élve mondom. " soha ne becsüld le a sötét oldal hatalmát".
obi-wankenobi
2024. október 25. 12:33
"Kamala Harris a sátánnak engedelmeskedik" Én úgy mondanám, hogy kanalas herisz a sötét oldalnak engedelmeskedik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!