Ezt nem mindenki hallgatta örömmel: „Magyarország nem a problémát jelenti Európában, hanem a megoldást”

2024. október 11. 10:42

Bár az európai baloldal nagyon szeretné, ha Magyar Péter és Dobrev Klára vezetné Magyarországot, az Unióban egyre hangosabban állnak ki a képviselők a magyar kormány politikája mellett, például a migrációs krízis ügyében.

2024. október 11. 10:42
null

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

Az Európai Unió baloldali vezetői kiakadtak azon, hogy Orbán Viktor Donald Trumpéhoz hasonló megoldást javasolt a migrációs krízisre – írja a Breitbart, felidézve, hogy a magyar kormányfő szerint csak azokat a menedékkérőket szabadna beengedni a blokk területére, akik előtte erre engedélyt kaptak egy harmadik országban.

A cikk idézi Klara Dostalová cseh európai parlamenti képviselőt, aki beszédében hangsúlyozta:

Magyarország nem a problémát jelenti Európában, hanem a megoldást.

Orbán Viktor a reggeli rádióinterjújában többek között azt mondta, hogy Ursula von der Leyen és Manfred Weber szerdán világosan bejelentették, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt. „Ennek a nyíltsága, szégyentelensége szokatlan” – tette hozzá.

„Azt is megnevezték, hogy kikből álljon az új magyar kormány. Az európai szocialisták Dobrev Klárát, a Néppártban pedig Magyar Pétert tolják maguk előtt. A két érintett fél pedig világosan megmondta, hogy készen állnak arra, amit Brüsszel követel” – szögezte le Orbán Viktor.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-13
2024. október 11. 13:16
MOCSKOS HAZAÁRULÓ, HAZUG, RABLÓ TETŰ A KÉPEN! POLOSKA NEKED GANÉZTAK! GYURCSÁNY LEGJOBB HAVERJA LETTÉL TE ROHADÉK SENKI! FRANCIÁZHATTOK IS BÁTRAN!
Párhuzamos különvélemény
2024. október 11. 13:07
Most, az EU-elnökséget felhasználva még valamennyire szóhoz jutunk, meghallhat valamennyit a nyugati közvélemény (persze, elferdítve, de akkor is). Januártól sötét, néma korszak következik..., olyan teljes demokratikus elhallgattatással.
sexykitty-5000108
2024. október 11. 12:57
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­k­e­­l­­­d­­ ­­a­­ ­s­­­z­­e­­x­i­­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Kacorka
2024. október 11. 12:55
Sem Magyar sem bolgár kinevezett tartományi kormányzót nem kérünk. 1100 év az 1100 év!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!