Orbán Viktor: Óriási lendületet fogunk adni a magyar gazdaságnak! (VIDEÓ)

2024. október 11. 07:12

A szerdai EP-vitáról, a magyar uniós elnökség javaslatairól és az új gazdaságpolitikáról is beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

2024. október 11. 07:12
ORBÁN Viktor

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezen a héten is sor került Orbán Viktor szokásosnak mondható, péntek reggeli rádióinterjújára. A magyar miniszterelnöknek tartalmas hete volt: nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Strasbourgban, majd az Európai Parlament plenáris üléstermében számolt be a magyar uniós elnökség programjáról, de a Néprajzi Múzeum új kiállításának megnyitóján is beszédet mondott.

Ezt is ajánljuk a témában

Brüsszeli frigy köttetett

A beszélgetés elején a strasbourgi „élményeiről” számolt be a kormányfő. „Színvonalas programot raktunk össze Bóka miniszter úr vezetésével. Színvonalas vitára vártunk, ehhez képest nekünk rontottak és politikai pofozkodás lett belőle” – fogalmazott Orbán Viktor.

Úgy döntöttem, hogy nem hagyhatjuk magunkat, még a végén baleknak néznek bennünket – mondta a miniszterelnök, miután világos lett számára az EP-képviselők célja.

Ursula von der Leyen és Manfred Weber bejelentették: meg akarják buktatni a magyar kormányt!

Ennek a nyíltsága, szégyentelensége szokatlan – tette hozzá Orbán. Azt is megnevezték, hogy kikből álljon az új magyar kormány. Az európai szocialisták Dobrevet, a Néppárt pedig Magyar Pétert tolják maguk előtt. A két érintett fél pedig világosan megmondta, hogy készen állnak arra, amit Brüsszel követel – szögezte le Orbán Viktor.

„Ez négy fontos dolgot jelent, amit el is fogadtak Magyarék: beszállunk a háborúba Ukrajna mellett, támogatni kell a brüsszeli migrációs politikát, a családvédelmi törvényeket el kell törölni, és végül be kell szállni a gazdasági hidegháborúba.”

Ez a megállapodás a szemünk előtt jött létre!

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor bejelentette az ellenállást

A miniszterelnök aláhúzta, az nem megy, hogy Brüsszelből megmondják, ki kormányozzon itthon. Hozzátette, ez egy szabad ország, és a magyar emberek fognak dönteni erről. „Ezzel a brüsszeli tervvel szembe fogunk szállni!”

„A mi legnagyobb szövetségesünk a valóság és a nyilvánosság” – fogalmazott Orbán, majd elmondta, nem fogja hagyni, hogy a brüsszeli elit ráerőltesse az akaratát a magyar emberekre. Arról is beszélt a kormányfő, az ilyen típusú brüsszelita terveknek nem kedvez az átláthatóság.

Új testületet hozna létre Magyarország az EU-n belül

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban is megerősítette: azt javasolja, hogy jöjjön létre egy schengeni-zóna országait tömörítő testület, és ott döntsék el, hogyan alakuljon a határvédelem és a migráció kezelése.

Ez alá a testület alá kell berendelni a Frontexet, amely az európai határvédelemért felelős

– ismertette javaslatát a miniszterelnök. A műsorvezető kérdésére, hogy van-e erre fogadókészség, Orbán Viktor elmondta: változik a világ és az emberek egyáltalán nem örülnek annak, ami Európában történik. „Európában elvesztették az otthonosságérzetüket az emberek, a bűncselekmények száma nő. Az egész migráció ellátásának óriási pénzügyi terhe van.”

Fordulat következett be: ezért mondtam Scholz kancellárnak, hogy üdv a klubban! Egész Európa fordul.

– véli a miniszterelnök.

Ezt is ajánljuk a témában

„Óriási lendületet fogunk adni a magyar gazdaságnak”

Orbán Viktor elmondta: nekünk a magyar gazdasággal kell foglalkoznunk. „Körvonalazódnak a magyar intézkedések, óriási lendületet adunk a gazdaságnak.”

A miniszterelnök hangsúlyozta, három nagy beavatkozási pontot jelöltek meg:

„1. Megfizethető lakhatás – kész koncepcióink van erre a kollégiumépítéstől kezdve a Magyar Falu Programig.

2. Jól haladnak a tárgyalások a szakszervezetekkel: úgy látom, hogy meg tudunk állapodni  minimálbérről.

Célunk, hogy egymillió forintos átlagbér legyen Magyarországon.

3. A kkv-knál méretnövekedést akarunk elérni. A kkv-k támogatása is erősödni fog a Demján Sándor program keretében.”

A kormányfő leszögezte, a fent bemutatott programok finanszírozási hátterét a növekedés adja majd. Várhatóan két héten belül jönnek a konkrét intézkedések Orbán Viktor elmondása szerint.

 

 

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. október 11. 12:19
Orbán Viktor: Óriási lendületet fogunk adni a magyar gazdaságnak! Itt az eredmény: csúcsdráguló termékek egy hónap alatt (2024. augusztus - 2024. szeptember) Paradicsom, kg 21,4% Citrom, kg 20.2 % Pasztőrözött ESL tej, 2,8%, liter 12,5 % UHT tartós tej dobozban, 2,8%… 8,9 % Uborka, kg 8,7 % Női átmeneti kabát, műselyem va…8,5 % Zöldpaprika (szántóföldi és prim…7,8 % Narancs, kg 7,3 % Tejföl, 20% zsírtartalom, kg 6,6 % Dobozos narancslé, 100%-os…/ 6,6 % Vaj, legalább 80% zsírtartalom, 1…5,5 % Forrás: KSH Vajon a Mediaworks hazudozóit minek alapján fizeti a maffia, elvtársak? Kilóra vagy pofára?
altercat1
2024. október 11. 12:17
lauderstenonis-2 Fogd meg anyád két farpofáját, húzd szét, és abba dudáld bele, hogy a román nettó átlagnyugdíj 2117 lej,,, az 170566 ft. //www.zf.ro/zf-24/romania-4-97-milioane-pensionari-iar-pensia-medie-trimestrul-trei-2-22219229
Anomander
2024. október 11. 12:13
Cilindero1gtolvaj-3 2024. október 11. 09:35 Jaj de sajnállak! Talán oka volt a Kövér Lászlonak,hogy negvonta a szót! Mivel egy szemkilövető hazaárulo ne hazaárulózza azt akinek köszönhető többek közt a szovjet csapatok kivonulása! 2 válasz elrejtése AnomanderCilinder 2024. október 11. 12:12 Ez ugye nem komoly, hogy Kövér László kergette ki az oroszokat a seprűbajszával? :D Amikor 56-ban fegyveresen sem sikerült, bár tudjuk, hogy a Fidesz beengedte volna őket. Hogy lehet ezzel a szégyennel egy magát jobboldalinak hazudó pártnak együttélni?
sexykitty-5000108
2024. október 11. 11:33
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­­k­e­­­l­d­­ ­­a­­ ­­­s­­z­­e­­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­­c­­­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!