Donald Trump „a választásokba való beavatkozás” miatt panaszt nyújtott be a Szövetségi Választási Bizottságnál

2024. október 23. 07:17

A brit Munkáspárt stratégái hirtelen megjelentek Kamala Harris körül.

2024. október 23. 07:17
Republican presidential nominee Donald Trump holds campaign rally

Nyitókép: Jim WATSON / AFP

A Sky News értesülése szerint Donald Trump kampánystábja panaszt nyújtott be az Egyesült Államok Szövetségi Választási Bizottságához, azt állítva, hogy a brit Munkáspárt „nyílt külföldi beavatkozást” követett el az amerikai választások során. A panasz szerint a Munkáspárt törvénytelen külföldi hozzájárulásokat tett Kamala Harris kampányának, amelyeket a demokrata elnökjelölt stábja el is fogadott.

A Washington Post jelentése szerint „a brit Munkáspárthoz kötődő stratégák tanácsokat adtak Kamala Harrisnek abban, hogy hogyan lehet visszaszerezni az elégedetlen szavazókat, és hogyan lehet győztes kampányt folytatni a balközépről” A beadvány emellett a Telegraph egy jelentésére is hivatkozik, amely szerint

a Munkáspárt két vezetője, Morgan McSweeney és Matthew Doyle találkozott Harris kampánycsapatával egy chicagói konferencián.

Noha nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy a Munkáspárt pénzügyi hozzájárulást is nyújtott volna Harris kampányához – amelyet az amerikai törvények szigorúan tiltanak –, Trump szövetségesei mégis aggályokat fogalmaztak meg a brit Munkáspárt önkénteseinek részvétele miatt. Ez utóbbi tevékenység törvényes, amennyiben az önkéntesek nem kapnak fizetséget.

Visit from US President Biden
A brit munkáspárti miniszterelnök, Sir Keir Starmer és Joe Biden amerikai elnök találkozója Németországban. Forrás: MICHAEL KAPPELER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000122
2024. október 23. 08:59
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­­e­x­­i­ ­­­p­­u­­­n­­c­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Kristály
2024. október 23. 08:55
A libsik vakarozhatnak Soros itt úgy kavar a pénzével mint a saját cégében. Le kell foglalni elöre a Guantamót a libsi elitélteknek akik külföldi beavatkozást használnak amerokai mintára.
Burdisgarage
2024. október 23. 08:55
#nincshalozat
Chekke-Faint
2024. október 23. 08:00
Na ja a munkások pártja kell a migriknek...DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!