Kitoloncolós videójátékkal nyeri el a német fiatalok támogatását az AfD

2024. október 06. 11:53

Zenékkel és videójátékokkal népszerűsíti nézeteit a német jobboldal.

2024. október 06. 11:53
null

Nyitókép: videórészlet (Morgenpost)

„Remigrációs sláger” néven popzenét komponáltak a német AfD ifjúsági aktivistái. A mesterséges intelligenciával kreált klip elején egy lány megkérdezi apjától, hogyan tudta még időben megmenteni Németországot – a válasz: a remigrációval, vagyis a kitoloncolásokkal. A klipben a szőke fehérek ünnnepelnek, amíg a színesbőrűeket toloncolják ki az AfD kék-vörös színeire festett repülőgépeken.

A Politico a riportjában beszámol arról, hogy ilyen és ehhez hasonló akciókkal szerez támogatottságot a fiatalok között az AfD. A keletnémet választásokon a fiatalok mintegy egyharmada választotta a jobboldali rendszerkritikus pártot. 

A jövő a mi oldalunkon áll”

– jelentette ki az AfD brandenburgi jelöltje, Hans-Christoph Berndt is.

Németországhoz hasonlóan Franciaországban is a jobboldal nyeri el a fiatalok támogatását: a nyári EP-választáson a fiatalok 30 százaléka a Le Pen-féle Nemzeti Tömörülésre szavazott. Ausztriában országosan és a fiatalok körében is a Szabadságpárt (FPÖ) a legnépszerűbb.

Az AfD a TikTokon is jól építi népszerűségét. A Politicónak megszólaló elemző szerint a közösségi médiát a jobboldali témák uralják, ami korábban nem volt így. A jobboldal párhuzamos, alternatív médiát épített ki, ami az egyéneket célozza precízen.

Született egy kitoloncolás témájú videójáték is Germany Rescuer (Németország-megmentő) címmel,

szintén az AfD fiataljai részéről. Anna Leisten, az AfD brandenburgi ifjúsági vezetője a fiatalok nem fognak választási programot megosztani a WhatsAppon, de egy játékot már sokkal könnyebben terjesztenek.

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. október 06. 13:54 Szerkesztve
Európát csak a nemzeti oldal mentheti meg. Ez azonban csak az első lépés, mert a libsik felelősségre vonása nélkül ez csak egyfajta tüneti kezelés lesz. A libsik vagyonvizsgálata eleve alap kell, hogy legyen. Sajnos ez itt elmaradt, a libsik legkártékonyabb figurái ma igen gazdagon élnek. Ezzel üzenik, a hazaárulás igen jól jövedelmez. Lám, Selyemmajom is fürdik már a pénzben, ehhez mindössze csak a "jó" gombot kellett megnyomnia.
Ehetős Odó
2024. október 06. 13:53
Deutschland den Deutschen! Ausländer raus!! Jó az irány!
iphone-13
2024. október 06. 13:47
ki a migrikkel németországból. németország a németeké. MIGRIK HAZA!
Zolotarjov
2024. október 06. 13:31
Apu kezdődik..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!