Biden bosszúja: az elnök szép csendben szabotálgatja Kamala Harris kampányát

2024. október 12. 16:15

Joe Biden állítólag ki nem állhatja saját alelnökét, és egyre több olyan dolgot tesz, amivel aláássa a kampányát.

2024. október 12. 16:15
President Joe Biden, Vice President Kamala Harris deliver remarks on gun violence

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

Néhány hete a Fehér Ház kénytelen volt megcáfolni, hogy Joe Biden Trumpot támogatná a választáson, miután az elnök egy szavazónak tett gesztusként felvette Trump 2024-es kampánysapkáját. 

A furcsa epizód több elemzőt latolgatásra késztetett: ez tényleg csak gesztus volt Biden részéről, vagy 

szándékosan próbálja aláásni az őt leváltó elnökjelölt kampányát? 

A Daily Wire cikke szerint az elnök a szoros választási verseny ellenére olyan lépéseket tesz, amelyekkel nem segíti saját alelnöke győzelmi esélyeit. 

Múlt héten például Joe Biden váratlanul sajtótájékozatót tartott a Fehér Házban, éppen akkor, mikor Harris is színpadra lépett egy michigani kampányeseményen. A tévécsatornák kénytelenek voltak megszakítani a Harris-gyűlés közvetítését és átkapcsolni Washingtonba. 

A sajtótájékoztatón pedig Biden még nehezebbé tette alelnöke számára, hogy eltávolodjon a népszerűtlen adminisztrációtól és kiemelte, hogy Harris minden fontos döntésből kivette a részét. 

„Folyamatosan kapcsolatban vagyok vele. Ugyanabból a kottából énekelünk. Segített minden törvénytervezetünk átvitelében” – jelentette ki Biden az alelnökről. 

A héten Biden újra szabotálta Harrist: a hurrikánnal kapcsolatos tájékoztatót arra az idősávra időzítette, mikor Kamala Harris éppen egy népszerű tévéműsorban vendégeskedett. 

A hurrikán-vita

A Floridában pusztító, Milton nevű hurrikán az elmúlt héten a Harris-kampány középpontjába került. Kamala Harris ugyanis rendszeresen támadta a floridai védekezést levezénylő Ron DeSantis kormányzót, azt állítva, hogy az nem fogadta a telefonhívásait. Az alelnök azt mondta, hogy DeSantis „önző” és „teljesen felelőtlen.” 

A republikánus kormányzó kijelentette: nem tudott róla, hogy Harris hívogatja, hiszen az alelnök nem játszik szerepet a katasztrófa kezelésében.

Majd hozzátette: Harris az elmúlt három évben még egyszer sem mutatott érdeklődést Florida helyzete iránt. 

Ezt követően Biden kitett egy fotót, amin éppen Ron DeSantissal beszél telefonon. 

Biden még rátett egy lapáttal azzal, hogy egy sajtótájékoztatón megdicsérte DeSantist, és kijelentette, hogy a kormányzó nagyon együttműködő volt mindenben. 

Az elnök azzal is hátráltatta Harris kampányát, hogy nem avatkozott bele a dokkmunkások sztrájkjába, amely azzal fenyegetett, hogy megakasztja az ellátási láncot, és nehéz helyzetbe hozza az amerikai gazdaságot néhány héttel a választás előtt. 

A feltételezett viszály Donald Trumpnak is feltűnt, aki nemrég egy kampánybeszédében megemlítette Bident:

 Szundi Joe... Mondjuk Joe mostanában egész jól fest Kamalához képest. Egyre élesebbnek tűnik. Mérges Kamalára és utálja őt.”

 – mondta a republikánusok elnökjelöltje. Trump így folytatta: „Tizennégymillióan szavaztak rá. Aztán kidobták, pedig senki nem szavazott (Harrisre).”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Amerikai elnökválasztás 2024 aktában.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
titi77
2024. október 12. 18:18
azért az elég beszédes hogy a joe bácsi kihansúlyozta: a harris minden döntésben részt vett. akkor meg mitől lenne más a Lófejű, mint a joe bácsi? kiváncsi vagyok még hányszor próbálják jégre tenni a Trumpot. mert hogy ebben a pillanatban is ezen mesterkednek az fix. muszáj nekik kiiktatni mert,ha számonkérik őket,többszörös életfogytiglanra marasztalja el őket egy valódi független bíróság
Nasi12
2024. október 12. 18:06
Mindenkire tesz. A fia érdekében.
nyúlgerinc
2024. október 12. 18:01
Keresd a nőt ( a háttérben Biden feleségét...ki nem állhatja ezt az indiai szukát)
MTom
2024. október 12. 17:54
A retardok mar nagyon elkeseredettek minden szalmaszalba kapaszkodnak mert latszik hogy Trump alol kicsusxott a talaj. A felmeresekbwn elmarad Harris-tol, egyre nagyobb faszsagokat nyilatkozik, szoval mar minden hulyeseget fel probalnak fujni a repik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!