Belpolitikai botrányt robbantott ki Görögországban Orbán Viktor – pedig csak Magyarország érdekében döntött

2024. október 18. 11:06

A görög kormányszóvivő katasztrofálisnak minősítette a magyar migrációs politikát, mert megtagadva az illegális bevándorlók befogadását, és kritizálta a Patrióták Európáért pártcsaládba lépő Értelem Hangját.

2024. október 18. 11:06
ORBÁN Viktor

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Görögországban kormányon lévő Új Demokrácia párt azzal vádolta meg a jobboldali Értelem Hangját, hogy az EU szélsőjobboldalához igazodik, különösen Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz, aki szerintük árt az ország migrációs érdekeinek – írja az Euractiv.

Az európai parlamenti választások után az Értelem Hangja párt csatlakozott a Patrióták Európáért szélsőjobboldali uniós csoporthoz

– mutat rá a lap, amelynél automatikus, hogy a háború- és migrációellenes pártokat szélsőjobboldalinak nevezi.

Pavlosz Marinakisz görög kormányszóvivő elutasította a migrációval kapcsolatos „Orbán-stílusú” megoldásokat, és Görögország érdekei szempontjából katasztrofálisnak minősítette azokat, mert Magyarországon a miniszterelnök megtagadta a migránsok és menekültek befogadását.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patriota-0
2024. október 18. 13:18
Megpróbálok finoman fogalmazni. Nagy ívben leszarom Görögország összes migrációs problémáját, és a jó büdös kurva anyját annak, aki Magyarországot cseszegeti migrációs ügyben! (Kövér Lászlót idézve: "Elég világosan fogalmaztam?") Én úgy nőttem fel, hogy a határon lőttek a határőrök, ha valaki nem állt meg a felszólításra. Ezt úgy hívják, hogy határvédelem. Aztán van egy Schengeni egyezmény is, aminek Görögország is tagja. Tartsák be, amit vállaltak, és ne pofázzanak bele más országok ügyebei. Pláne ne azokéba, akik eleget tesznek az egyezménynek és védik a határukat.
madre79
2024. október 18. 13:12
Görögország már régen eladta magát az IMF-nek, ergo benyal mindenkinek.
szerintem-4
2024. október 18. 13:06
Azon gondolkodok, hogy ez a szóvivő hülye, vagy gazember. Szerintem mind a kettő.
Fegyenc8
2024. október 18. 12:59
A menekültekét nem tagadta meg. Naponta 10 ezer ukrán érkezik. Senkit nem küldenek vissza. Amúgy Görögország sokkal gazdagabb mint mi. Ezt tudjuk a hazai balfaszoktól. Akkor miért akarják egy szegény, lepusztult országba küldeni az aranynál is értékesebb embereket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!