Amerika a vihar előtt – tanulmány készült az amerikai elnökválasztás tétjéről

2024. október 24. 15:48

„Magyar szempontból nem nehéz eldöntenünk, hogy melyik jelölt győzelme jelentene jobb hírt hazánknak” – mutatnak rá a szakértők.

2024. október 24. 15:48

Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS, KAMIL KRZACZYNSKI / AFP

„November 5-én – hazai idő szerint 6-án a hajnali órákban – véget ér az elmúlt évtizedek legfontosabb amerikai választása. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy sorsfordító döntés előtt állnak a választópolgárok, mellyel nem kizárólag az amerikai köztársaság jövőjét határozzák meg, de komolyan befolyásolják azokat a nemzetközi körülményeket és folyamatokat, melyek Magyarországot is érinthetik” – olvasható az Alapjogokért Központ által készített tanulmányban.

Magyar szempontból nem nehéz eldöntenünk, hogy melyik jelölt győzelme jelentene jobb hírt hazánknak. Donald Trump nyújtja a legjobb esélyt arra, hogy véget érjen az Ukrajnában dúló brutális háború”

– teszik hozzá, rámutatva: „egy republikánus adminisztrációval jóval kiegyensúlyozottabb lenne a politikai kapcsolatrendszer, hiszen az ideológiai súrlódásokat ki lehetne iktatni. A gazdasági kilátásaink is derűsebbek lennének, hiszen egy realista politikát folytató Trump-adminisztráció vezetésével könnyebben elkerülhető lenne a magyar kereskedelmi érdekeket fenyegető blokkosodás.”

A döntés azonban az amerikai polgároké

„A következő oldalakon nem csupán a választások tengerentúli sajátosságaival, politikai és gazdasági helyzetértékeléssel vagy a legfontosabb választási témákkal foglalkoznunk, de megvizsgáljuk a legfontosabb közvélemény-kutatási trendeket is” – írják a tanulmány szerzői.

Az Alapjogokért Központ teljes, magyar nyelvű tanulmánya a következő linkre kattitva: Amerikai elnökválasztás 2024 – tanulmány, valamint az alábbiakban olvasható:


 

 

Kapcsolódó cikkek a Amerikai elnökválasztás 2024 aktában.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2024. október 24. 16:52
Jó a kép! Trump határozott, erős ember benyomását kelti. Kamala egy ijedt nőnek tűnik.
sexykitty-5000124
2024. október 24. 16:22
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­k­e­­­l­d­ ­­a­­ ­­­s­­­z­e­x­i­­ ­­­p­­u­­n­c­­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Ízisz
2024. október 24. 16:21
Z. Aki a demokratákra szavaz, az a világháborúra szavaz!!! Ennél fontosabb nincs a világon!!! Vajon tudják a szavazók???, hogy az ő életük is a szavazásuktól függ!!! 💯🤨
canadian-deplorable
2024. október 24. 16:13
"A döntés azonban az amerikai polgároké" Bárcsak úgy lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!