Putyin meglátogatja barátját Észak-Koreában

2024. január 21. 14:08

Vlagyimir Putyin orosz elnök hajlandó a közeljövőben Észak-Koreába látogatni, közölte vasárnap a kelet-ázsiai ország sajtója.

2024. január 21. 14:08
null

A KCNA hírügynökség beszámolója szerint Putyin megköszönte Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek a Phenjanba szóló meghívást, és kifejezte hajlandóságát, hogy „egy korai időpontban” ellátogasson az országba. A tájékoztatás szerint az észak-koreai kormány 

„kész a legnagyobb őszinteséggel üdvözölni a koreai nép legközelebbi barátját”. 

A hét elején Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta: Moszkva reméli, hogy a látogatás létrejön, és Putyin „belátható időn belül” Észak-Koreába utazik. A Moszkva és Phenjan közötti kapcsolatok elmélyülését külföldön gyanakvással és aggodalommal szemlélik az ukrajnai háború hátterében. 

Attól tartanak, hogy Oroszország, mint katonai nagyhatalom, technikai segítséget nyújthat Észak-Korea fegyverprogramjaihoz. 

A hét elején Oroszország megerősítette szoros együttműködését Észak-Koreával Cso Szon Hui külügyminiszter háromnapos moszkvai látogatása során. A szorosabb együttműködés jeleként Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tavaly szeptemberben az orosz Távol-Keletre látogatott, és ott találkozott Putyinnal. Ezt követte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter látogatása Phenjanban.

(MTI)

Nyitókép: Vladimir SMIRNOV / POOL / AFP

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. január 21. 21:20
Semmi uj. A szankcionáltak összefognak. Várható volt. Már csak Argentinát kellene szankcionálni, hogy ujra meggondolva magát mégis BRICS tag legyen.
lajajakab11
2024. január 21. 18:16
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
alenka
2024. január 21. 16:58
Retteg a világ?....ez miért akkora gond...én is gyakran találkozom a barátnőimmel... Minden embernek a barátja és a családja ad erőt...
Ugandai Bubu
2024. január 21. 16:06
Valaki megtaníthatná felöltözni rendesen ezt a dagadt ázsiai trotty zsírdisznót (is). Putyin ezzel szemben nemcsak intelligens, hanem az öltözködése is mindig kifogástalan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!