Von der Leyen újabb botránya: irreálisan sok pénzt fizetett a feladatért, amit más ingyen is elvégzett

2024. szeptember 26. 17:19

Az Európai Bizottság elnöke 64 százalékkal magasabb fizetést utalt ki a tanácsadók számára.

2024. szeptember 26. 17:19

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke 64 százalékkal magasabb fizetést utalt ki a tanácsadók számára megállapított felső határnál egy középkori történelemprofesszornak, aki egy mérföldkőnek számító mezőgazdasági jelentést felügyel – írja a Politco.

Ezt is ajánljuk a témában

A POLITICO által látott dokumentum szerint Peter Strohschneider napi 973,79 eurós díjazása a „Stratégiai párbeszéd az EU mezőgazdaságának jövőjéről” című jelentés elkészítéséért meghaladja az Európai Bizottság különleges tanácsadóinak általában biztosított 594,22 eurós maximális díjazást.

Egy szakértő, aki jelentést írt az Európai Parlament számára a különleges tanácsadókról, azt mondta, hogy a Strohschneider fizetésére elkülönített 149 963,66 euró a költségvetésben szereplő 154 napra „a közpénzek elpazarlása”.

Az EU karrierszolgálatának adatai szerint Strohschneider napidíja a bizottsági főigazgatói szintnek felel meg. Az Európai Bizottságnál a bérezési irányelvek alóli kivételnek köszönhetően azonban nem szabályellenes, hogy a különleges tanácsadóknak az uniós tisztviselők legmagasabb bérét fizessék. 

Nem szokatlan, hogy a Bizottság nem fizetett különleges tanácsadókkal dolgozik. 

Mario Draghi volt olasz miniszterelnök például, akit von der Leyen egy Európa versenyképességéről szóló jelentés megírására szerződtetett, nem kapott fizetést.

 

 

 

 

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 26. 21:47
Nahát…még ilyet… Nézze meg már valaki pl.a Nézőpont Intézet milliárdjait évente….Arról valahogy nem sírdogál a Mandi…🫢
elfújta az ellenszél
2024. szeptember 26. 20:53
Draghi nem kapott fizetést? Akkor kénytelen lesz kijönni abból a párszáz millió euróból, ami a jutaléka az általa javasolt hitelszerződésnek
Obsitos Technikus
2024. szeptember 26. 19:17
Mikor akasztják? Utálom Brüsszelt, de szívesen elmegyek megnézni..
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 19:11
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­­k­­e­­l­d­­ ­­­a­ ­­­s­z­­e­­x­i­­­ ­p­­­u­n­­c­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!