Trump megint sokaknál kiverte a biztosítékot – legalizálná a marihuánát

2024. szeptember 01. 18:39

A republikánus elnökjelölt a marihuána legalizálása mellett kampányolt Floridában.

2024. szeptember 01. 18:39
null

Nyitókép: A personal hobbies Youtube-oldala

Donald Trump, a republikánus elnökjelölt, vasárnap a Truth Social platformon tett közzé egy posztot, amelyben a marihuána legalizálása mellett foglalt állást. A BBC jelentése szerint Trump arról írt, hogy 

a közelgő floridai népszavazáson valószínűleg a többség támogatni fogja a rekreációs marihuánahasználat legalizálását, »akár tetszik az embereknek, akár nem«, ezért szerinte »megfelelően kell csinálni« a legalizációt. 

Mivel Trump floridai lakos, ő maga is szavazhat a népszavazáson. Trump állásfoglalása feszültséget okozhat közte és a republikánus párt több befolyásos politikusa között. Például Ron DeSantis, Florida állam republikánus kormányzója, a legalizáció ellen foglalt állást.

Floridában 2016 óta engedélyezett a marihuána orvosi célú felhasználása, azonban a rekreációs használat szélesebb körű lenne, lehetővé téve, hogy bárki vásárolhasson marihuánát az erre szakosodott boltokban. Az Egyesült Államokban jelenleg 24 szövetségi államban legális a rekreációs marihuána, míg további 14 államban, köztük Floridában, csak orvosi célokra engedélyezett.

A népszavazást novemberben tartják, ahol a floridaiak több javaslatról is döntenek majd. Ezen kívül arról is szavazni fognak, ki legyen az Egyesült Államok következő elnöke, ahol Trump Kamala Harris demokrata jelölttel mérkőzik meg.

Nem kellene emiatt bűnözőnek kezelnünk senkit Floridában, ha más államokban teljesen legális

– írta Trump a posztjában.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. szeptember 02. 19:46
JUHÁSZ PÉTER is elővezette itthon ezt korábban!
..--..
2024. szeptember 02. 17:32
-zsoltkom- B_kanya részére 2024. szeptember 02. 13:17 " Jól szemlélteted a drogfogyasztás káros hatásait." Te is Trump-ellenes vagy? Az csak jó.
gyaloggos
2024. szeptember 02. 16:51
DE! EMLÉKEZZÜNK csak, az EP -tagok között is volt már, aki FELVETETTE ugyanezt , és emlékezhetünk a FIDESZ -közeli média reakciójára ! VAJON ezt miképpen fogadják majd?
gyaloggos
2024. szeptember 02. 16:49
Spiritmonger! HÁT nyilván, számunkra, magyar polgárok számára totálisan közömbös, hogy TRUMP legalizálja majad a marihuána-használatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!