Rettegés tört ki a kínai eszközök miatt: sok száz kamerát kellett eltávolítani

2024. szeptember 13. 10:38

Már a második ország volt kénytelen óvintézkedéseket tenni.

2024. szeptember 13. 10:38
Kamera

Nyitókép: Vernon Yuen / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A lehetséges biztonsági kockázatok miatt a dél-koreai katonai bázisokról mintegy 1300 kínai gyártmányú térfigyelő kamerát távolítottak el – közölte pénteken a védelmi minisztérium illetékese.

A kamerákat egy dél-koreai cég szállította le, és kínai eredetüket csak egy év közben elvégzett ellenőrzés szúrta ki.

Mint kiderült úgy tervezték őket, hogy egy adott kínai szerverhez kapcsolódjanak, de adatszivárgás nem történt – tette hozzá az illetékes. A kamerák a katonai bázisok kerítését és a gyakorlatozó csapatokat figyelték, a két Korea közötti demilitarizált övezet megfigyelésére nem alkalmazták őket a tájékoztatás szerint.

A dél-koreai védelmi minisztérium pénteken hozta nyilvánosságra, hogy külföldi gyártmányú kamerákat gyűjtenek be,

és más kamerákkal helyettesítik őket, a leszerelt kamerák eredetét azonban nem közölték. Tavaly az ausztrál külügyminiszter számolt be arról, hogy a védelmi és külügyminisztérium létesítményeiből eltávolították a kínai gyártmányú megfigyelő kamerákat, miután kiderült, hogy biztonsági kockázatot jelenthetnek.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2024. szeptember 13. 16:00
Normálisan megtervezett és felépített vezetékes hálózatból nem jut el a kínai szerverig a jel. Ha WIFI-s, akkor az már gáz. Az bevett szokás, hogy a készülékek frissítik a firmware-t, ehhez kell a szerver kapcsolat, nem mindenhez van külön frissítő program. Pl. a saját routerem simán képes frissíteni magát ha megengedem neki, a PC sem kell hozzá. Különben is, a kémkedés az NSA felségjoga, hogy jön ahhoz bárki más, hogy ilyet csináljon?
eljolesz
2024. szeptember 13. 12:17
"az ausztrál külügyminiszter számolt be arról, hogy a védelmi és külügyminisztérium létesítményeiből eltávolították a kínai gyártmányú megfigyelő kamerákat, miután kiderült, hogy biztonsági kockázatot jelenthetnek." Mondják már ki, hogy csak az USA kémkedhet legálisan!
csapláros
2024. szeptember 13. 12:14 Szerkesztve
benedek77 2024. szeptember 13. 11:39 ..."Ugye emlékszünk, hogy tavaly kedvenc zsidó oligarchátok Tóni tárgyalt kínai kamerarendszerekről budapesten?"... Na és? Talán ezért nincsenek MÉG kínai rendőrök Budapesten, mert ők is látják, hogy a Kolompár Renátót percekkel azután már le is fülelték a zsernyákok, ahogy a nyóckerből elkötött egy bringát ! Még az 57 kilós boxbajnokunk esetében is brillíroztak: 11-én kihallgatták a srácot és még aznap 11-én el is kapták a babakocsis Gangesz parti székely párost. Egy ilyen rendszer valójában INGYEN REKLÁM lenne, megerősítve, hogy mennyire is biztonságos nálunk !
Kormánypárti2
2024. szeptember 13. 11:55
:) Hát persze, elhiszem, meg azt is hogy akkor számítástechnikai analfabéták üzemelték be a rendszert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!