Oroszországban büntetni fogják a gyermekvállalás-ellenes propagandát – mondta Putyin szövetségese

2024. szeptember 24. 22:30

Putyinék bátorítják a nőket, hogy legalább három gyermeket vállaljanak, mondván, hogy ez segít biztosítani a nemzet jövőjét.

2024. szeptember 24. 22:30

Nyitókép: Vyacheslav PROKOFYEV / POOL / AFP

Az orosz parlament egy olyan törvény előkészítésén dolgozik, amely megtiltaná a „gyermektelen életmód” népszerűsítését, illetve súlyos pénzbírságot szabna ki a „gyermektelenség propagálására” – mondta kedden Vlagyimir Putyin egyik közeli szövetségese. Minderről a Reuters számolt be.

Vjacseszlav Vologyin, az Állami Duma elnöke közölte, hogy a képviselők jelenleg egy olyan törvénytervezetet vizsgálnak, 

amely betiltaná a „gyermekvállalásról való lemondásra” ösztönző propagandát az interneten, a filmekben, a reklámokban és a médiában.

A lap szerint Putyin, aki Oroszországot a „hagyományos értékek bástyájaként” szokta emlegetni, amely létfontosságú harcot vív a dekadens Nyugattal szemben, arra bátorítja a nőket, hogy legalább három gyermeket vállaljanak, mondván, ez segít biztosítani a nemzet jövőjét.

A hivatalos adatok szerint Oroszország születési rátája az elmúlt negyedévszázad legalacsonyabb szintjére esett, míg a halálozási arány emelkedett, miközben az ország háborúban áll Ukrajnával.

Vologyin azzal vádolta a hatóságok által „gyermekmentes-ideológiaként” emlegetett jelenséget, hogy leértékeli a család intézményét, valamint eltántorítja a nőket a gyermekvállalástól.

A közösségi hálózatok csoportjai gyakran tiszteletlenül viszonyulnak az anyasághoz és az apasághoz, valamint agressziót mutatnak a terhes nők, a gyermekek, illetve a nagycsaládosok iránt” – mondta Vologyin.

Vologyin szerint a tervezett törvényjavaslat szerint akár 400 000 rubeles (4300 dolláros) bírságot is kaphatnak azok a személyek, akiket a „gyermekmentes-propaganda” terjesztésében bűnösnek találnak. Állami tisztviselők esetében a bírság 800 000 rubelre rúghat (8602 dollár), cégek esetében pedig akár 5 millió rubel (53 763 dollár) is lehet a kiszabott bírság.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. szeptember 25. 00:13
Én életemben még egyetlen olyan dolgot láttam, amire ez esetleg ráfogható: az óvszer reklámot. Ezeket fogják üldözni? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. szeptember 25. 00:08
Kellenek ágyútölteléknek.
Akitlosz
2024. szeptember 24. 23:42
Kell a katona meg az adófizető.
paracelsus-2
2024. szeptember 24. 23:36
A világ egyetlen és utolsó szeglete, ahol még a józan ész és a normalitás jelen van. Isten éltesse az elnök urat sokáig!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!