Nincs könyörület: új tiltás születhet Svédországban

2024. szeptember 30. 22:19

Szerintük könyörögni mennek az uniós polgárok Svédországba.

2024. szeptember 30. 22:19
null

Nyitókép: Egy koldus Malmöben
Forrás: Hussein El-alawi / Sydsvenskan / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP

Svédország jobboldali kormánya és a szintén jobboldali Svéd Demokraták párt épp vizsgálja a koldulás országos betiltásának megvalósíthatóságát. „Ez jó és feltétlenül szükséges” – mondta Linda Lindberg, a Svéd Demokraták vezetője hétfői sajtótájékoztatóján. „A koldulás ritka volt Svédországban a 2010-es évek elejéig, 

amikor sok uniós polgár más országokból elkezdett Svédországba jönni koldulni, könyörögni”

 – állította Lindberg, hozzátéve, hogy a jelenség egyre szisztematikusabb és kidolgozottabb bűncselekményekhez vezetett. 

„Véleményünk szerint nem ésszerű, hogy az emberek átutazzák fél Európát, hogy az üzleteink előtt kolduljanak” – mondta, hozzátéve, hogy Svédországban már korábban is volt koldulási tilalom.  

A koldulás betiltása volt az egyik eredeti választási ígérete a Svéd Demokraták pártnak, amely az ország három kormányzó jobboldali pártjával együtt éppen, hogy többséget szerzett a 2022-es országos választásokon. A Svéd Demokraták külső támogatást nyújtanak a kormánynak. Egy vizsgálóbiztost neveztek ki, hogy vizsgálja meg, hogyan lehetne egy ilyen tilalmat jogszerűen – a nemzetközi egyezmények és az emberi jogok megsértése nélkül – bevezetni, és 2025 június végén terjessze eredményeit a svéd parlament elé. Az ellenzéki Liberális Párt egyes tagjai közölték, hogy nem fogják megszavazni a tilalmat. Lindberg azonban optimista: „Nem zárom ki, hogy jövő nyáron olyan jól előkészített és kiegyensúlyozott alapunk lesz, hogy más pártok is megfontolhatják a támogatását” – mondta.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000099
2024. szeptember 30. 23:48
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­k­­e­­­l­­­d­­ ­a­­ ­­­s­z­­­e­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Ehetős Odó
2024. szeptember 30. 23:45
Mindenhol az oláh cigányok a szakma pionírjai.
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 30. 23:19
A románok felfedezték Svedországot.
sentimental
2024. szeptember 30. 23:08
www.youtube.com/watch?v=B2BlHxzZqKo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!