Nem volt egyszerű, de Macron tehetséges politikus: csak sikerült neki átjátszani a kormányzást a szélsőjobboldalnak

2024. szeptember 09. 17:53

Bal? Á-á!

2024. szeptember 09. 17:53
null
Kocsis Árpád
Mérce

Nyitókép: LUDOVIC MARIN / AFP

„Emmanuel Macron elnök a szélsőjobboldal kormányra kerülését sikeresen megakadályozó baloldal választási győzelmét követően a szélsőjobboldal irányába nyitott, a szélsőjobboldal beleegyezését élvező embert jelölt ki arra, hogy a kormányalakítás föladatát a vállára vegye. Miközben Macronnak jelentős vesztenivalója nincs, Franciaország a bizarr politikai machináción rajta veszt. Immár a látszat luxusára sem kell adni: íme, a képviseleti rendszer pőrén áll előttünk.

Bizonyos nézőpontból, senkit sem érhet meglepetésként Michel Barnier kinevezése. A Le Figaro szeptember elején készült közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 74 százaléka nem bízott abban, hogy Emmanuel Macron az elvárásoknak megfelelő vagy a választási eredményeket tükröző kormányt nevez ki. Ők bizonyosan nem is csalódtak túlságosan nagyot, amikor közel nyolc héttel az előrehozott parlamenti választások után múlt csütörtökön Macron megnevezte a miniszterelnök-jelöltjét.

A fényűző olimpia ideje alatt az egyik legellenszenvesebb politikust sikerült fölhajtani.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesszimista
2024. szeptember 10. 11:47
A szélbalosok azt vallják aki nem az ő nézeteiket tartja jónak, az szélsőjobb oldali. Ezzel Rákosihoz állnak legközelebb, szerencsére még fizikailag nem üldözik őket De majd az az idő is eljön?.
Majdmegmondom
2024. szeptember 10. 07:41
Nem értem. A baloldal miért simán baloldal, miközben a jobboldal szélsőjobb??? Nyilván ennyit ér egy ilyen "elfogulatlan" cikk... Nagyon gáz.
patriota-0
2024. szeptember 10. 07:03
A fényűző olimpia? Az mikor volt?
Moslékzabáló
2024. szeptember 10. 05:59
A mi Kocsisunk szösszenete egy dologra kétség kívül alkalmas: kiválóan bizonyítja, hogy a komcsiknak és libernyákoknak mindenki szélsőjobbos, akik nem ők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!