Megvan a majomhimlő elleni első vakcina

2024. szeptember 13. 17:48

A WHO is jóváhagyta a Bavarian Nordic oltóanyagát.

2024. szeptember 13. 17:48

Nyitókép: Glody MURHABAZI / AFP

Az Egészségügyi Világszervezet jóváhagyta a Bavarian Nordic mpox vakcináját. Ez az első oltás, amelyet az eddig 643 ember halálát okozó járvány elleni küzdelemre engedélyeztek – számolt be a Politico. A vakcinát 18 év felettiek számára két adagos formában engedélyezték, de a WHO szerint csecsemők és gyermekek, valamint terhesek és legyengült immunrendszerű emberek esetében is alkalmazható, amennyiben az előnyök meghaladják a lehetséges kockázatokat.

A WHO ajánlja az egyadagos alkalmazást is, ha a készletek korlátozottak, de hangsúlyozza a biztonságosság és a hatékonyság ellenőrzésének szükségességét. A Bavarian Nordic csütörtökön közölte, hogy 

a következő 12-18 hónapban „további 50 millió adagot” tud szállítani, „a hatósági engedélyektől és a kereslettől függően” – a korábban bejelentett 13 millió adagon felül, 2025-ig.

„A jelenlegi körülmények 13 millió adagot biztosítanak a jövő év végéig” – mondta Rolf Sass Sørensen, a befektetői kapcsolatokért felelős vezető.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. szeptember 14. 00:08
Egyszerűbb lenne, ha a majomszabásúakat nem engednék ki afrikából, maradjanak ott a picsájukon!
Muki46
2024. szeptember 13. 21:13
Óriási. Régen egy orvosság teszteléséhez minimum 20 év kellett, ezt a technikai haladás lerövidítette húsz napra. Milyen ostobák voltak a régiek, akik több ezres csoportok sokéves tesztelését írták elő.
herden100
2024. szeptember 13. 19:52
TEHÁT: Mi Atyánk, AKI a Mennyekben VAGY, Szenteltessék meg a TE neved; Jöjjön el a TE országod; Legyen meg a TE akaratod, Amint a Mennyben, úgy a Földön is. Mindennapi Kenyerünket kérlek add meg nekünk ma; és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne engedj minket a kís-értésbe, és szabadíts meg a gonosztól! Ámen. istenanya.hu napfenyes.hu/cikkek SZERINTEM.
Spiritmonger
2024. szeptember 13. 18:37
Majomhimlő meg a faszom. Holnap jön a krokodiltripper, holnapután a tobzoskaherpesz, és ugrásra készen áll a herepitypang is. Mandiner.hu, nem unjátok a riogatást? A majomhimlő ártalmatlan, nem tüdőpestis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!