Már nem akarnak harcolni: lángolnak a toborzóirodák autói Ukrajnában

2024. szeptember 24. 07:56

Valami megtört, valami elveszett.

2024. szeptember 24. 07:56
null

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP 

A Kárpáthír megírta: az ukrán ügyészségi adatai szerint az év eleje óta 

a toborzóirodák 266 autóját gyújtották fel Ukrajnában.

Nagyezsda Makszimec, 

a főügyészi hivatal egyik munkatársa szerint az orosz titkosszolgálat áll a gyújtogatások mögött,

 pénzt fizet az akciókért, és így próbál feszültséget szítani Ukrajnán belül, különösen a frontvonalhoz közeli területeken, ám ez nem bizonyított – 

annál inkább dokumentált, hogy az ukránok egyre kevésbé akarnak harcolni,

 megszűnt a harci kedv, tömeges a dezertálás.

A lap hangsúlyozza: erősen sántít az ukrán hivatalos szervek magyarázata, mivel nem egyedi elszigetelt esetekről van szó, hanem valóságos tömeges lázadásról a toborzóirodák munkatársainak túlkapásai ellen. 

Az erőszakkal bezsuppolt férfiak tízezreinek hozzátartozói aligha pénzért tiltakoznak.

Ráadásul az is nagyon valószínű, hogy a gyújtogatások valós száma is eltér a hivatalostól, ahogy ukrán háborús statisztika sincs köszönőviszonyban a valósággal.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2024. szeptember 24. 12:52
Hónapok óta ezt várom! Csak az ukrán emberek tudják elhajtani Zelenszkijt!
Palatin
2024. szeptember 24. 12:45
Szegény ukránok..., azt hiszik, hogy az USA nekik milyen jó barátjuk... Az ukránok akkor fognak igazán nagyot nézni, amikor az amerikaiak majd felteszik nekik a kérdést: - Na, mit gondoltok, miért támogattunk mi titeket olyan odaadóan? - ??? - Hát azért barátaim, hogy most viszont ti adjátok oda nekünk azt, ami nektek van. Az amerikaiak hátsó gondolatait nem nehéz megfejteni. Ök azt akarják, hogy senki ne gyözzön, - mert aki gyöz, annak utána nagy pofája lesz, és az nem kívánatos -, tehát Ukrajna is, Oroszország is gyengüljön le, amennyire csak lehet. Az USA igazából azt szeretné, ha az egész világ munkaképes koldusokból állna, akik mind neki dolgoznak.
EX_Terminator
2024. szeptember 24. 12:25
Béke lesz vagy lógni fog.
szabadabb
2024. szeptember 24. 11:35
Nahát mégse akar mindenki meghalni ukrajna területi szuverenitása kedvéért??? Pedig oly dicső dolog most repeszt kapni derékaljba egy esős délutánon valahol a szántóföldek szélén...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!