Nagy veszélyre hívta fel a figyelmet Müller Cecília

2024. szeptember 24. 10:34

Több magyar településen baktériumokat, illetve szennyeződésre utaló algákat mutattak ki az ivóvízből, ezeken a helyeken az ivóvíz csak forralás után fogyasztható. Továbbá lajtoskocsiból biztosítják az ivóvizet, a csecsemőknek pedig palackozott víz fogyasztását ajánlják – részletezte az országos tisztifőorvos.

2024. szeptember 24. 10:34
MÜLLER Cecília

Nyitóképen: Budapest, 2024. szeptember 24. Müller Cecília országos tisztifőorvos az árvíz elleni védekezésről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2024. szeptember 24-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Az árvíz utáni fertőtlenítés fontosságára hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos az árvíz elleni védekezésről tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Ezt is ajánljuk a témában

Müller Cecília elmondta: a települések közötti elöntött közutak fertőtlenítését a közútkezelő, a településen belüli fertőtlenítést pedig az önkormányzatok végzik. A helyes eljárásról útmutatót készítettek a településeknek, illetve 24 órás call centert, ügyfélszolgálatot is működtetnek.

Ugyanakkor több településen baktériumokat, illetve szennyeződésre utaló algákat mutattak ki az ivóvízből. Ezért ezeken a településeken az ivóvíz csak forralás után fogyasztható. Továbbá lajtoskocsiból biztosítják az ivóvizet, a csecsemőknek pedig palackozott víz fogyasztását ajánlják – tette hozzá.

(MTI/Mandiner)

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de France
2024. szeptember 24. 13:24
Tineke Strik egy szépségkirálynő ehhez a hájba fulladt arcú, dauerolt hajú, pulyka nyakú, rosszul öltözött, elhízott nőhöz képest aki iszonnyal tölt el. Emlékezzünk arra mekkora nulla volt a Covid alatt, amikor az Operatív Törzs nevű sóhivatalban fontoskodott mint Orbán kegyeltje, neki se volt egy szava se a nemzeti tragédiára (43 500 többlet halálozás, ma szóval Covid halott) amihez olyan hatékonyan hozzájárult inkompetenciájával. Szemét egy nő.
2024. szeptember 24. 12:16 Szerkesztve
Cili néni, Talán még nyugdíj előtt fel kellene hívni az árvízi hajós figyelmét arra, hogy a víz levonulása utáni takarítással és fertőtlenítéssel múlik el a veszély, ha a rendeleti kormányzásra lehetőséget adó vészhelyzet nem is múlik.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. szeptember 24. 12:02
Müller kussolj bazdmeg, elég a félelemkeltésből, a covid idején eljátszottátok minden hiteleteket!!!
Skywalker_bp
2024. szeptember 24. 11:34
“Több magyar településen baktériumokat, illetve szennyeződésre utaló algákat mutattak ki az ivóvízből, ezeken a helyeken az ivóvíz csak forralás után fogyasztható. Továbbá lajtoskocsiból biztosítják az ivóvizet, a csecsemőknek pedig palackozott víz fogyasztását ajánlják – részletezte az országos tisztifőorvos.” Hát igen. Magyar Péter helyében nem a nyugdíjas otthonokba mennék a következő országjárásra. Hanem a vízügyisekhez. Hadd lássa meg ország világ, hogy ott ugyanolyan katasztrofális a helyzet, mint ami a MÁV-nál, vagy mint a kórházainkban. Lerohadt, szivárgó vízhálózat, a rezsicsökkentés leple alatt elmulasztott hálózatfejlesztések hiányzó százmilliárdjai, éhbéren tartott hivatalnokok. Levonul egy ekkora - tulajdonképpen rövid, lokális, uralható árhullám és az országos tisztifőorvos (!!!) jelenti be, hogy vannak települések, ahol forralni kell az ivóvizet fogyasztás előtt? WTF? Mi van? Hát milyen állapotban lehet az ivóvízhálózat, ha ilyen bejelentésre kényszerül a tiszti főorvos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!