Lengyel EP-képviselő: Nem lehet elnézni a német határellenőrzést, és közben elmarasztalni Orbán Viktort

2024. szeptember 11. 18:38

Bartlomiej Sienkiewicz azt javasolta, hogy a német határellenőrzés bevezetése miatt hívják össze az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) rendkívüli ülését.

2024. szeptember 11. 18:38
null

Nyitókép: Dominika Zarzycka / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nem helyes, ha az Európai Unió (EU) elmarasztalja a brüsszeli migrációs politikával szembeszálló Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, miközben a német határellenőrzés bevezetését az uniós szervek elnézik – jelentette ki szerdán Bartlomiej Sienkiewicz lengyel európai parlamenti (EP) képviselő. Sienkiewicz, aki a lengyel kormánykoalíciót vezető Polgári Platformot képviseli az EP-ben, szerdán az Európai Néppárt (EPP) frakciójának ülésén a lengyel küldöttség nevében azt javasolta, hogy a német határellenőrzés bevezetése miatt hívják össze az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) rendkívüli ülését.

A német intézkedés kapcsán „alapvető tényeket akarunk tisztázni” – mondta Sienkiewicz a PAP hírügynökség brüsszeli tudósítójának. 

Tisztázandó, mik voltak „a drasztikus lépés okai”, a német fél miért nem tájékoztatta korábban az európai partnereket, hogy időben felkészülhessenek, a határellenőrzést miért vezették be ilyen hosszú időre, és mindennek milyen jelentősége lesz Németország biztonsága számára – sorolta Sienkiewicz.

Németország „túl fontos, túl nagy uniós tagállam” ahhoz, hogy napirendre lehessen térni az ügy felett, annál is inkább, hogy „megalapozott gyanú szerint a lépést nem a menekültek rendkívüli beáramlása okozta, hanem egyszerűen a választások utáni politikai pánik” – utalt Sienkiewicz a szeptember eleji német tartományi választásoknak a kormánykoalíció számára hátrányos eredményeire.

Az EP-képviselő aláhúzta: nem engedhető meg, hogy az EU „elmarasztalja Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, amiért tiltakozik az uniós migrációs politika ellen, és azzal fenyeget, hogy migránsokkal teli buszokat küld Brüsszelbe”, és egyúttal „szemet huny afelett, hogy a közösség egyik legnagyobb tagállama lezárja a határait”.

Donald Tusk lengyel kormányfő kedden elfogadhatatlannak nevezte, hogy Németország – Nancy Faeser belügyminiszter előző napi bejelentése szerint - szeptember 16-tól hat hónapra elrendeli vagy meghosszabbítja a határellenőrzéseket a szomszédos országokkal.

(MTI)

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2024. szeptember 12. 10:01
Teljesen mindegy mit teszünk a vége mindig a klasszikus Hofi vicc "..nézd a megint nincs rajta sapka.",teljesen mindegy mit csinálunk megbüntetnek, ha beengedjük azért, ha nem pláne. 'A' terv, Ide csábítanak gazdasági megfontolásból milliókat, kimazsolázzák aki használható, majd a maradékot 'igazságosan' szétosztják azok között akik nem hívták őket! Már látják, hogy ez nem műkszik, 'B' terv. A végeken lévő országokban bírálják el a kérelmeket, aki semmire sem jó így nem az ő nyakukon marad, hanem azén az országén ahol regisztrál. Aki használható azt különböző módszerekkel magukhoz édesgetik ( nem lesz nehéz mert ezeknek esze ágában sincs itt meredni) mennek hozzájuk. Felteszik a kezüket, de hát ezek hozzánk akarnak jönni szabad akaratukból, nehogy már akadályozzák ezt az elbíráló államok amikor ehhez joguk van ha megkapták a menekült státuszt. A többivel meg csinálj amit akarsz. Ja és vegyél fel hitelt, hogy legyen miből eltartsd őket, amíg sohanapján sikerül kitoloncolni.
savrena
2024. szeptember 12. 08:54
Nem világos? A határon megnézik a migránst, fogát, IQ-ját, erejét és korát. Ha kell éppen egy ember ilyen paraméterekkel a német gazdaságba, akkor Asyl. Ha nem, akkor hátraarc, irány a végekre.
herden100
2024. szeptember 12. 08:52
napfenyes.hu/cikkek napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-tanitasok-szellemi-tenyek-tortenesek/homo-christianus-gondolatok-a-kereszteny-emberrol napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/punkosd-miszteriuma-punkosd-es-vizkereszt-az-unnepkoron napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15
kir2vik
2024. szeptember 12. 08:44
Skywalker_bp 2024. szeptember 11. 19:59 Orbán nincs tisztában azzal, hogy egy kicsi kelet európai ország politikusának mi a súlya. ---------------------- Orbán a világszínpadon is mindig elmondja, hogy mi a súlyunk. Pontosan tisztában van vele. Viszont te teveszájú törpe pszichopata sunyizva, teljes feladással fekszel be máris mindenhová.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!