Kiderült: így bánna Kínával Donald Trump, ha újból megválasztanák

2024. szeptember 01. 12:56

Trump újra trumpos volt.

2024. szeptember 01. 12:56

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

A Világgazdaság arról ír, hogy Trump azt nyilatkozta: 

Kína óriási hasznot szerezve kihasználta az Egyesült Államok gyengeségét”.

Mint kiderült, Donald Trump ennek ellenére jó kapcsolatot szeretne Pekinggel, ha visszatér a Fehér Házba, jóllehet nincs nála nagyobb kritikusa Kínának – mondta a volt amerikai elnök, a republikánus párt elnökjelöltje a Fox News által sugárzott Mark Levin-interjú első részében.

Trump elismerte: 

tiszteletteljes és gyümölcsöző kapcsolatot ápol Hszi Csin-ping kínai elnökkel,

miközben rámutatott, hogy Kína kihasználta az Egyesült Államok gyengeségeit, amiből évente mintegy 507 milliárd dolláros haszonra tett szert.

Trump ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy 

javulhatnak az Egyesült Államok és Kína kapcsolatai, ha visszatér a Fehér Házba. 

„Úgy gondolom, hogy jó kapcsolatunk lesz. Inkább jó kapcsolatot szeretnék Kínával. És remélem, hogy Hszi elnök úr figyeli, amit mondok, vagy felhívják rá a figyelmét” – tette hozzá.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. szeptember 01. 16:57
Mások azt a gyengeséget használták ki, hogy nehéz védeni a tenger alatti gázvezetéket. Csak az egyik jogszerü, a másik meg nem.
blondibarbi
2024. szeptember 01. 15:47
"Kína óriási hasznot szerezve kihasználta az Egyesült Államok gyengeségét” Amerika óriási hasznot szerezve kihasználta az egész világ gyengeségét.
polárüveg
2024. szeptember 01. 15:36
Hát íme Trump hitvallásának egyik eleme. Akkor tegyük mellé a demokrata Hillary Clinton volt külügyminiszter Kína hozzáállását a múltban és a jelenben. Az ún. héják Kína ellenes terveit pont Trump tartotta féken. Egyelőre USA támaszpontok vannak Kína és Oroszország körül, és nem kínai és orosz támaszpontok az USA körül. És nem most kezdték építeni őket. Akkor kinek kell félni kitől? Ugye, az ukrajnai (proxy)háborúban Moszkvát már lövik... Patika mérlegen kiszámolták a lépéseket a háborút eszkalálni akarók, de Kínában vannak a legjobb go játékosok, és Oroszországban is kiemelkedő sakkozók találhatóak. A háborút anyagi érdekből eszkalálni akarók az emberiségre a legveszélyeseb tényezővé kezdenek válni.
Ízisz
2024. szeptember 01. 15:29
Z. Bírom amilyen pofákat tud vágni Trump!!! ❗😃
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!