Itt a bejelentés: Trump megválasztása esetén Muskot nevezi ki a kormányzati hatékonysági bizottság élére

2024. szeptember 05. 20:48

Musk beleegyezett a testület vezetésébe.

2024. szeptember 05. 20:48
null

Nyitókép: Frederic J. BROWN and Brendan SMIALOWSKI / AFP

Donald Trump republikánus elnökjelölt csütörtökön kifejtette az országra vonatkozó gazdasági elképzeléseit, kijelentette, hogy amennyiben megnyeri a november 5-i választást, a milliárdos támogatója, Elon Musk vezetésével kormányzati hatékonysági bizottságot hoz létre – írta meg a Reuters. A New York-i Gazdasági Klubban csütörtökön Trump azt mondta, 

Musk beleegyezett a testület vezetésébe. 

Nem részletezte pontosan, hogyan működne egy ilyen bizottság, azon kívül, hogy azt mondta, a megalakulásától számított hat hónapon belül tervet dolgozna ki a „csalások és a helytelen kifizetések” felszámolására. „Létrehozok egy kormányzati hatékonysági bizottságot, amelynek feladata az egész szövetségi kormányzat teljes pénzügyi és teljesítményellenőrzésének elvégzése és drasztikus reformokra vonatkozó ajánlások megfogalmazása lesz” – mondta Trump. Musk egy augusztus 19-i podcastban azt mondta, hogy beszélgetéseket folytatott a volt elnökkel az ügyről, és hogy érdekelné a testületben való szolgálat.

„Alig várom, hogy Amerikát szolgáljam, ha a lehetőség adódik”.„Nincs szükség se fizetésre, se címre, se elismerésre

– írta Musk csütörtökön az X-en.
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion8
2024. szeptember 06. 07:29
persze, persze musk. Már csak az a kérdés mit vagy kiket ért "amerikán" akit szolgálni akar a kis sátánista.
starmind
2024. szeptember 06. 03:16
Előbb választást kell nyerni, aztán pozíciókat osztogatni...
herden100
2024. szeptember 06. 00:20
pin.it/26B1PDLsI
Barnabás.N
2024. szeptember 05. 22:53
Kíváncsi vagyok mit csinálnának a Hadügyminisztériummal (alias Pentagon) ? A számviteli auditokon hosszú évek óta buknak, sok milliárd hibázik mindig, nem tudnak elszámolni vele. Amúgy Akitlosz kommentárs helyesen írta, hogy a bizottságok csak jelentést tesznek, a kormány és a törvényhozás tud csak cselekedni. Ez nem is baj, mert a hatalmas mélyállammal csak igazi rafinált politikusok tudnak bánni, nem úgy működik, mint Musk cégei, ahol tényleg ő az úr...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!