Hátborzongató üzenet látott napvilágot: előkerült Donald Trump merénylőjének levele

2024. szeptember 23. 19:01

Ryan Wesley Routh azt is leírta, szerinte miben hibázott a volt amerikai elnök.

2024. szeptember 23. 19:01
Former US President and Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally at the Aero Center in Wilmington, North Carolina, September 21, 2024.

Nyitókép: Jim WATSON / AFP

A Mandiner is beszámolt róla, hogy szeptember elején újabb merényletet kíséreltek meg Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje ellen.

Az incidens Trump floridai golfklubjánál, West Palm Beachen történt,

15 percre a politikus helyi otthonától, a Mar-a-Lagótól.

Egy tanú azt állította, hogy Ryan Wesley Routh hónapokkal korábban egy dobozt hagyott az otthona előtt – írja a CNN.

A tanú azt követően, hogy értesült a merényletkísérletről, kinyitotta a dobozt, amiben lőszert, fémcsövet, négy telefont, valamint egy levelet is talált. A világnak címzett levélben a férfi azt írta, – jóval a merényletkísérlet előtt – hogy kudarcot vallott a merényletkísérlettel, de 150 ezer dollárt ajánl annak, aki „befejezi a munkát”.

A férfi egyébként a volt elnök hibájaként említette meg azt is, hogy, akár egy gyerek, véget vetett az Iránnal való kapcsolatnak, ezért „most a Közel-Kelet felbomlott”.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a Szövetségi bíróság elé állították a Donald Trump ellen vasárnap megkísérelt merénylet gyanúsítottját, Ryan Wesley Routh-ot, akit illegális fegyvertartással vádoltak meg. A férfi ellen egyelőre két rendbeli lőfegyverrel való visszaélés miatt emeltek vádat, bár további vádemelések is várhatók az ügyben.

Korábban elítélt bűnözőként ugyanis Routh nem tarthatott fegyvert,

másrészt fegyverén felismerhetetlenné tették a sorozatszámot, ami miatt a hatóságok vizsgálati őrizetben tarthatják az amerikai igazságügyi minisztérium beszámolója szerint.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kelemikes-2
2024. szeptember 23. 20:59
Hátborzongató üzenet látott napvilágot: Az USA nemzetbiztonsági aggályok miatt betiltaná a kulcsfontosságú kínai szoftvereket és hardvereket az autókban
elfújta az ellenszél
2024. szeptember 23. 20:45
Nemsoká együtt ülhetnek a börtönben Trump meg a merénylője. Azzal a különbséggel, hogy Trump kap többszörös életfogytiglant a száznál több vádpontért amit eddig felhoztak ellene, a merénylője pedig lőfegyverrel való visszaélés vádpont alapján 1-2 év múlva szabadulhat. Legfeljebb amiatt számíthat dorgálásra, hogy nem jól végezte el a feladatát.
sexykitty-5000088
2024. szeptember 23. 20:19
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­k­­­e­­l­­­d­­ ­­a­­ ­­s­z­­e­x­­i­­ ­p­­­u­­n­­c­­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
democRATS
2024. szeptember 23. 20:17
"Egy tanú azt állította, hogy Ryan Wesley Routh hónapokkal korábban egy dobozt hagyott az otthona előtt" És csak most nyitotta ki? :) Ezek se néznek hülyének mindenkit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!